8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Karatekin mazbatasını aldı

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra belediyeye gelerek görevine başladı.

Belediye bahçesinde çalışanlar ve halk tarafından davul zurnayla karşılanan Karatekin, kendisini karşılamaya gelenlerle birlikte halay çekti. Karatekin, yaptığı konuşmada seçim başarısının halkın başarısı olduğunu söyledi.

Kayapınar Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Zülküf Karatekin, İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak görevine başladı. Belediye Başkanı Karatekin, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri belediye önünde işçiler ve yüzlerce vatandaş tarafından karşılandı. Vatandaşlarla ve işçilerle birlikte halay çeken Karatekin, seçim zaferinin halkın zaferi olduğunu söyledi. Karatekin, "Yerel seçimlerde Kürtler iradesine sahip çıktı. Bugüne kadar bu halkı görmeyen, duymayan, her türlü yok sayma politikalarını uygulayan ve 'Kendisini yönetmesini bilmiyor' dediği bu halk gereken dersi verdi. Bu başarı halkımızındır. Bu zafer halkımızındır. Halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in, DTP'nin Iğdır Belediyesi'ni kazanması nedeniyle yaptığı ''DTP Ermenistan sınırına dayandı'' açıklamasına da değinen Karatekin, hükümetin Kürt sorunu konusundaki yaklaşımının değişmediğini söyledi. Karatekin bölgedeki seçim sonuçlarının hükümet tarafından iyi okunması gerektiğini belirtti.

Karatekin, açıklamasının ardından makamına geçerek halkın tebriklerini kabul etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 12:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?