7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kardelen Kadın Merkezi törenle açıldı

Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi tarafından yaptırılan Kardelen Kadın Merkezi törenle açıldı. Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, kurulan merkezde şiddete maruz kalan ve töre cinayeti tehdidi altında bulunan bayanlar için istasyon kurulacağı müjdesini verdi.

Bağlar Belediyesi tarafından kadınlara sosyal danışmanlık sunmak ve el becerileri kazandırmak amacıyla Kardelen Kadın Merkezi kuruldu. Merkezde bilgisayar, okuma, yazma ve el becerilerinin artırılması amacıyla çeşitli kurslar bulunuyor. Açılışa Diyarbakır Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Kültür ve Turizm Müdürü Songül Göksu, alt kademe belediye başkanları ve çok sayıda kadın vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, seçimde verdikleri sözler için ilk adımı attıklarını belirterek, "Kardelen Kadınevi gerçekten kadınların kardelen gibi açtığı bir ev olacaktır. Burada sosyal danışmanlık merkezi, aile içi şiddet, töre cinayeti veya farklı konularda kadınların sorunlarının çözümü için çalışacağız. Kadınların buraya gelmesini beklemeden, biz gidip sokak sokak dolaşıp kadınlarla görüşüp araştırmalar yapacağız.

Merkezimizde bilgisayar kursu da veriyoruz, çünkü işadamlarıyla yaptığımız görüşmelerde bize bilgisayar kullanabilen ve bilgisayarlı muhasebe bilen bayanların çok az sayıda olduğu belirtildi. Biz de bu amaçla bilgisayar kursu da vererek kadınları üretime katmak istiyoruz. Bir diğer projemiz de, yaklaşık 2 aya kadar temelini atacağımız kadın istasyonu. Kadınların sağlık sorunları, şiddete maruz kalmış ve töre cinayetleri dolayısıyla ölüm tehdidi alan kadınlar için bir istasyon kuracağız. Ayrıca kadınlarımıza merkezimizde doğum evi de olduğunu, burada yaklaşık 20 kadınımızı barındırabileceğiz" dedi.

Açılış töreninin ardından Belediye Başkanı Özsekmenler ve Vali Yardımcısı Baştürk eğitim salonlarını gezerek incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 10:18:13
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 15:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?