7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Karım dövüyor, kurtar beni başkan'

"Eşim beni dövüyor" diyen belediye çalışanı M.A., Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'tan yardım istedi.

Sur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan ve karısından şiddet gördüğünü iddia eden M.A., Belediye Başkanı Demirbaş'a başvurdu.

Demirbaş ile görüşen M.A, 19 yıllık evli olduğunu, evliliklerinden 2'si kız 3 çocuğu bulunduğunu anlatarak, son bir yıla kadar evliliğinin çok iyi gittiğini söyledi.

Karısının kendisine fiziksel ve sözlü şiddet uygulayarak evden kovduğunu savunan M.A, eşinin evden kovması nedeniyle 3-4 defa belediyeye ait şantiyede yatmak zorunda kaldığını belirtti.

Karısının, maaşına da el koyduğunu ifade eden M.A, şöyle konuştu:

''Bana 'Parasız kalacaksın. Evden git, başının çaresine bak' diyor. İçki içmiyorum, kumar oynamayorum, evimi ihmal etmiyorum. Karımın bir dediğini iki etmiyorum. Her istediğini yerine getiriyorum, yine de şiddet uyguluyor. Yemek parası istiyorum, bana 'zıkkım ye' diyor. Çalışan, kazanan ben. Yine de bana şiddet uyguluyor. Bana yardım edin. Bu sorunumun giderilmesini istiyorum. Evde her gün kavga var. Evden kovduğu zaman bir şey diyemiyorum. Bana karşı kötü kelimeler kullanıyor. Çalıştığım işi aşağılıyor. Bana 'kötü kokuyorsun' diyor. Beni kendisine yaklaştırmıyor. Karım çok asabi ve sinirli. Benim ona karşı hiç bir şiddetim olmadı.''

Sur Belediye Başkanı Demirbaş ise her türlü şiddete karşı olduklarını belirterek, bir erkeğin kadına şiddet uygulaması yanlışsa, bir kadının erkeğe şiddet uygulamasının da yanlış olduğunu vurguladı.

"BÖYLE BİR DURUMLA İLK DEFA KARŞILAŞIYORUZ"
Aile içi şiddete karşı olduklarını, M.A'nın eşini çağırarak konuşacaklarını kaydeden Demirbaş, ailenin mutluluğu ve saadetini sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

M.A'ya destek olacaklarını dile getiren Demirbaş, şöyle konuştu:

''Bir kadının erkeğe şiddet uygulamasına karşı çıkacağız. Olmazsa hukuki yolları da deneyeceğiz. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyoruz. Bu insani değil. Personelimiz Akış, bize eşinin kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla başvurdu. Bu konuda iki tarafı dinleyeceğiz. Çalışanlarımızın birçok sorunuyla ilgileniyoruz. Bunu toplu sözleşmeye de koyduk. Aile içi şiddeti reddediyoruz. Aile içinde kimden gelirse gelsin şiddeti reddediyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz.''

KOCALARINDAN ŞİDDET GÖREN 6 KADINA MAAŞIN YARISI
Demirbaş, daha önce altı erkek personelin karılarının, eşlerinin kendilerine şiddet uyguladığı gerekçesiyle belediyeye şikayette bulunduğunu, bu nedenle toplu sözleşmeye koydukları madde gereği maaşlarının yarısını kadınlara verdiklerini vurguladı.

Evli olan kadın ve erkeği yan yana getirerek eğitim sürecinden de geçirdiklerini belirten Demirbaş, ''Bu ailelerde çok pozitif gelişmeler oldu. M.A'nın durumu bunun tam tersi. Kadın erkeğe şiddet uyguluyor. Bunu da çözmeye çalışacağız. Ailenin birliği için gerekenleri yapacağız'' diye konuştu.

M.A'nın karısı Y.A. ise eşinin çok sorumsuz olduğunu ve ailesiyle ilgilenmediğini iddia ederek, ''Evin bütün sorumluğu benim boynuma. Artık kaldıramıyorum bu yükü. Ona şiddet uyguladığım doğru değil. Sadece kredi için bir arkadaşına kefil olmuştu. Arkadaşı ödemeyince borç eşime kaldı. Bunun için evimize huzursuzluk girdi'' diye konuştu.
 

...
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2010 Cumartesi 10:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?