7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Karşıyaka'yı yeneceğiz'

Diyarbakırspor Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, , Pazartesi günü Karşıyaka'yı yenip, rakiplerini İzmir'e eli boş göndereceklerini söyledi.

Diyarbakırspor'da gözler Pazartesi günü oynanacak Karşıyaka maçına çevrilirken, Kulüp Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, rakiplerini ne pahasına olursa olsun yeneceklerini iddia etti. Yakut, göreve geldiklerinden beri kulübü resmen borç batağında teslim aldıklarını ifade ederek, "22 Aralık'ta görevi geldik. Yönetim olarak gecemizi gündüzümüze kattık.

Bir çok çalışmalar yapıp kulübün önünü açabilmek için gayret gösterdik, hayata döndürdük. Geldiğimiz nokta kesinlikle küçümsenecek gibi değil. Ama bunun yanında bize verilen destek sözlerinden bir katkı bulamadık. Bizim başarımızı tüm Türkiye konuşuyor. Takımımızı süper bir saygınlıkla birlikte Süper Lig'e çıkartmak istiyoruz. Aylardır destek çağrısı yapıyoruz. Maalesef bunu göremedik.

Kentimiz bir türlü kenetlenmiyor. Başarımızı çekemeyenler var. Aklımızda olmayan borçlarla karşılaştık ve şaştık. Birçoğunu çözüp, ilk yarı sonunda yaptığımız anlaşmalarla kulübümüzün kasasından çıkacak olan 4,5 trilyon parayı kurtardık, ödemedik. Biz kulübümüzü dürüstlük ve şeffaflıkla yönetiyoruz. Sihirbaz da değiliz. Yaptıklarımızı günü gününe bu kentin insanlarıyla paylaştık ve paylaşıyoruz. Takımımızın yakaladığı başarı göz önündedir. Kulübümüzün sahipsiz olmadığını savunun birilerinin olduğunu bağırarak anlattık.

Geldiğimiz noktada halen bir sürü sorunumuz var. Bunları çözebilmek için destek bekliyoruz. Diyarbakır Ticeret Odasının başlattığı kampanyaya sevindik. Bununla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bu kampanyaya destek olacağını duymaktan büyük memnunluk duyduk. Diyarbakırspor ayağına gelen fırsatı maddi sorunlar yüzünden kaçırmamalı. Tüm rakiplerimizin gözü bizim üzerimize çevrilmiş durumda. Allah korusun iki maç kaybedersek hedefimizden sapmış oluruz. Süper Lig'in artıları çok fazla yeter ki biz ayağımızı bu lige atabilelim. Bunun için oyuncularımıza acil ödenmesi gereken ödemeler için herkesten destek bekliyoruz. Bizden sahada kimse centilmenlik beklemesin. Çünkü bizler bu noktaya bileğinin hakkıyla geldik. Karşıyaka neye uğradığını şaşıracak.

Çünkü Diyarbakırspor onu mağlup ederek eli boş gönderip iddiasından uzaklaştıracaktır. Bu maçımız ölüm kalım maçıdır. Taraftarlarımızın tribünleri tıklım tıklım doldurmalarını rica ediyoruz. Bu güne kadar kentimize gelen tüm rakiplerimizi el üstünde ağırladık. Kimse güzel ortamımızı germeye çalışmasın. Bizim ne olduğumuzu herkes biliyor. Centilmenliğimiz ortadadır. Tüm Diyarbakırlıları kulüplerine destek olmaya çağırıyorum. Bu görev herkesindir" şeklinde konuştu.

Bu arada, kulüpten alınan bilgiye göre maç bilet fiyatları açık 3, maraton 5 kapalı tribün 10 TL olarak belirlendi. Biletlerin maç günü satışa çıkarılacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 14:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?