7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kasaplar denetim altında

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Tarım Müdürlüğü ekipleri 10 gün önce ilçedeki kasaplara yönelik yaptığı denetim ve bazı kriterlerin yerine getirilmesi için verilen sürenin ardından yeni bir denetim yaptı.

Önceki gün yapılan denetimlerde esnafın uyarıları yerine getirdiği görüldü.  Konuya ilişkin açıklama yapan Ergani Tarım Müdürü Aziz Polat şunları söyledi:

"Ekiplerimizin yaptığı denetlemeler sonucunda ilçemizde faaliyet gösteren kasap esnaflarımıza kurallara uyulması konusunda 10 günlük süre vermiştik. Bu süre sonunda bugün yaptığımız denetlemeler sonucunda söz konusu problemlerin büyük ölçüde bertaraf edildiği saptanmıştır.

Kasap esnafımıza, özellikle et ve sakatat ürünlerinin dışarıda sergilenmemesi ve buzdolaplarında muhafaza edilmesi konusunda yaptığımız uyarıların dikkate alındığını gördük. Kasapların hazır kıyma satması kesinlikle yasaktır.

Vatandaşlarımızın da hazır kıyma almamaları konusunda dikkatli olması gerekmekte ve kıymayı çektirerek almalarını öneriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan söz konusu kurallara aykırılık gösteren esnafları bize bildirmelerini bekliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?