7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kavgalı 3 aile barıştırıldı

Diyarbakır'ın Bağlar semtinde yaşayan Aslan, Bel ve Kaya aileleri arasında bir ay önce başlayan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan husumet DTP'lilerin araya girmesiyle son buldu.

Bir ay önce Bağlar semtinde Aslan, Bel ve Kaya soyadlı gençler arasında çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti. Olaydan sonra aileler arasındaki husumet büyüdü. Demokratik Toplum Partisi (DTP) yöneticileri ve Diyarbakır Din Adamları İle Dayanışma Derneği (DİAYDER) yöneticilerinin girişimiyle aileler için bugün barış yemeği verildi. Programa DTP'li yöneticilerin yanı sıra, belediye başkanları ve DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk da katıldı. Barış programının açılış konuşmasını DİAYDER Başkanı Zahit Çiftkuran yaptı. Barışın İslam dininde önemli olduğunu hatırlatan Çiftkuran, yaptığı Kürtçe konuşmada şunları söyledi:

"Bizler yaşanan tatsız bir olay sonucunda bir gencimizi kaybettik. Ailelerin kalpleri kırıldı, huzursuzluk yaşandı. Ailelerin barışması için bir çalışma yürüttük. Ve nihayet husumet barış ile sonuçlandı. Çok sevindik."
Din alimleri adına Mele Silemane Tori de Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak, barışın önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından hazırlanan barış yemeği dağıtıldı. Barış yemeğine yaklaşık bin kişi katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 18:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?