8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kavgalı aileler tek tek barışıyor

Ergani ilçesinde geçtiğimiz yıl çıkan bıçaklı kavgada bir kişinin hayatını kaybetmesi ile iki aile arasında başlayan husumet, ilçenin önde gelen isimlerinin arabuluculuğuyla sona erdi.

Aynur Sarı İlköğretim Okulu Konferans salonunda verilen barış yemeğine; ilçe Kaymakamı Enver Ünlü, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, ilçe Müftüsü Adem Bebek, kurum amirleri ile Ekin ve Karabulut aileleri katıldı.

Kan davalarının sona ermesi için herkesin katkı yapması gerektiğine vurgu yapan İlçe Müftüsü Adem Bebek, "Barışı emreden bir dinin ve bir medeniyetin mensubuyuz. Bu barış töreninin aralarında husumet bulunan tüm ailelere örnek olmasını diliyorum. Kan davası cehaletini zihinlerden atmalıyız" dedi.

Kaymakam Enver Ünlü ise, yaptığı konuşmada, "Hayırlı bir iş yapmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Dinimiz her zaman barışı ve insan sevgisini öğütleyen bir dindir. Bu manada dargınlık ve kırgınlıklardan sakınmamız gerekiyor. Bu iki ailenin arasındaki tatsızlığın sonlandırılması için toplandık.

Bizlere sevgiden ve dostluktan yana, muhabbet içinde bir anlayışı öğütleyen inancımız, bu dargınlıkların son bulmasında etkin rol oynayan insanları da manevi anlamda mükafatlandırmıştır. Bu iki ailemizin barışmalarında emeği geçenleri de kutluyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Daha sonra bir araya gelen iki ailenin temsilcileri birbirleriyle kucaklaştılar. Barışan ailelere Kuran-ı Kerim hediye edildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?