7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kavgayı hükümetle veririz

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Biz kavgayı STK'larla değil hükümetle veririz" dedi.

Sivil toplum kuruluşları ve BDP arasında yaşanan gerginlikle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Baydemir, "Her şeyden önce Türkiye'de eşitlik, özgürlük haklar ve özgürlükler mücadelesi vermek ama aynı zamanda her zaman doğrunun yanında ve halkının yanında olmanın çok zor olduğunu erdemini ifade etmek gerekiyor. Bu coğrafyada Diyarbakır'ımızda insanlarımız düne rağmen STK'lar düne rağmen daha özgür bir şekilde düşüncelerini ifade ediyorsa bu mücadele geleneğinin ödemiş olduğu bedellerin sayesinde

olduğunu unutmamak lazım. Yiğidi eleştirmek lazım ama hakkını da yememek lazım. Zinhar hak yemek bana göre haramdır. Hakkı yiyenlerde haram zade olurlar. Diyarbakır'da her STK özgürce fikirlerini ifade edebilirler. Diyarbakır'daki STK ile bir sorunumuz yoktur. Daha öncede STK'lar görüşlerini açıkladılar. Herkes görüşünü açıklayabilir" dedi.

"BİZ KAVGAYI STK'LAR İLE DEĞİL HÜKÜMETLE VERİRİZ"

"Bizim STK'lar ile bir sorunumuz yok. Bizim özgürlük sorunumuz var" diyen Baydemir şunları söyledi:

"BDP'nin hak ve adalet talebi var. Bizim alternatif duruşumuz ve boykot duruşumuz hak ve özgürlük talep etmektir. Çünkü bu pakette Kürtlere hak yoktur. Kürtlere adalet ve özgürlük yoktur. 1920'lerde Kürtler kandırıldılar. İnşa aşamasında Kürtler kandırıldılar. Biz bir daha kanmayacağız. Diyarbakır'da hükümet yüzde 90 mı çıkarmak istiyor. Buyurun adım atın. BDP özgürlük için çaba sarf ediyor. BDP son güne kadarda çabasını sürdüreceğiz."

Baydemir, istedikleri tek şeyin edep olduğunu belirterek, "Biri demiş ki atamayla gelen tekmeyle gider. Bu edepsizliktir. Sadece bu arkadaşımızdan özür bekliyoruz. Türkiye'de sadece iki cephe yoktur. Günaydınlar Türkiye. Üçüncü bir cephe vardır. Alternatif bir cephe vardır. Oda boykot cephesidir. Hükümet isteseydi bugün tablo farklı olabilirdi. Tablonun farklı olmasını istiyorsak hükümet ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Dolayısıyla biz kavgayı STK'lar ile vermeyiz. Biz kavga edersek, kimse yanlış anlamasın demokrasi mücadelesi kapsamında söylüyorum biz hükümetle veririz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 18:56:00
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 09:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?