8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kayapınar Belediye Başkanı'na tebrik

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'i ziyaret eden Hayırseverler Derneği, Bel-Çad, Tüm -Bel-Sen ve Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ettiler.

Mimar Mustafa Uzan, M. Ali Altındağ'ın da aralarında bulunduğu Hayırseverler Derneği yöneticileri, Kayapınar bölgesinde yapımı devam eden 12 caminin yaptırma derneği üyeleri ve cami imamları Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'i makamında ziyaret etiler. Kayapınar Belediyesi'nin yapmış olduğu hizmetler ve camilere yaptıkları katkılar nedeniyle Karatekin'e teşekkür eden Hayırseverler Derneği Başkanı Mimar Mustafa Uzan, halkın çağdaş ve modern camilerde ibadet etme olanağının belediyenin
katkılarıyla sağlandığına dikkat çekti. Başkan Karatekin ise, Kayapınar'ın Diyarbakır'ın modern yüzü olduğunu belirterek, "Halkımızın çağdaş ve modern kentlerde yaşama hakkı olduğu gibi, modern ibadethanelerde ibadet etme hakkına da sahip olduğunu düşünüyoruz. Biz bu hakkın kullanımını sağladık" dedi.

Başkan Karatekin'i yönetim kurulu üyeleri ile ziyaret eden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Galip Ensarioğlu ise şunları söyledi:

"Diyarbakır'ın modern yüzü, şehircilik anlamında örnek beldesi sizlerin büyük katkısı ile oluştu. Bu çalışma anlayışınızın devamıyla sizi kutluyorum. Model bir kent oluşturdunuz. Halk bu çalışmanızı takdir etti. Modern ve çağdaş bir kent oluşturma çabanızın devamı için halk sizi tercih etti. Çalışmalarınızın devamıyla birlikte başarılar diliyorum."
DTSO yöneticilerine yaptığı ziyaret nedeniyle teşekkür eden Karatekin şunları ifade etti:
"İlimizde geçmişte yaşanan duyarsızlıklardan dolayı bazı bölgeler tahrip oldu. Kentimizin rolüne ve misyonuna uygun bir kentleşmeyi oluşturmak gerekir. Geçmiş tarihimizden, kültürümüzden bahsediyoruz. Ama buna uygun örnek bir kent yapmamız gerekir. Siz de biliyorsunuz insanların önüne çok ender fırsatlar geçiyor. Bu fırsatların iyi değerlendirilmesi gerekir. Bilim ve akıl yoluyla hareket edilirse çok iyi ürünler ortaya çıkar. Bugün kentimiz örnek bir kent oldu. Birçok üniversitede Kayapınar tez konusu
oldu. Biz insanlarımızın en iyi hizmete ve modern bir kentte yaşama hakkına sahip olduklarını düşünüyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 14:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?