8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kayapınar Belediyesi'nden temizlik atağı

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi çalışanları, apartman yöneticileri ve kapıcılarla görüşerek çevre temizliği konusunda belediye-halk işbirliği çalışmasını yürütürken, çöplerin toplanması için alınan 4 yeni araç hizmete girdi. 

Kayapınar Belediyesi Halkla İlişkiler birimi çalışanları, Selahattin Eyyübi, Fırat Bulvarı ve Urfa yolu arasında bulunan bölgenin tamamında alan taraması yaptı. Yapılan alan taramasında, 600 apartmanın kapıcısı veya yöneticisi ve yaklaşık 700 işyeri sahibiyle yüz yüze görüşmeler yapan ekipler, çöplerin düzenli olarak çöp toplama saatinde çıkarılması, balkon ve pencerelerden caddeye çöp atılmaması için gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi. 

Yaklaşık 60 gün sürecek olan kampanyada, tüm apartman yöneticileri ve kapıcılarla tek tek görüşme hedefleniyor. 20 bin etiket ve afişin kullanıldığı çalışmanın sonuçları, yerel televizyonlar aracılığıyla halka da bildirilecek. 

Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, halkın temizlik konusunda gereken hassasiyeti göstermesini istedi. Kayapınar Belediyesi çalışanlarının temizlik konusunda her türlü hassasiyeti gösterdiğini belirten Karatekin, "Bu sorun, Diyarbakır'ın genel sorunudur. Kayapınar halkından beklentimiz, belediye tarafından yapılan uyarıların ve çağrıların dikkate alınmasıdır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 15:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?