7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayapınar'da 40 kadına sertifika

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından ortaklaşa düzenlenen okuma-yazma kursunu tamamlayan 40 kadına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Kayapınar Belediyesi Eğitim Destek ve Kültürevleri ile AÇEV'in ortaklaşa düzenlediği okuma-yazma kurslarını başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi. Belediye Destek Evi'nde düzenlenen sertifika törenine Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, AÇEV yetkilisi Ayfer Yörük, kursiyerler ve Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

Sertifika dağıtımı öncesi bir konuşma yapan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, okuma-yazma bilmenin önemine dikkat çekerek, "İletişim kurmanın en önemli aracıdır okumak ve yazmak. Algılamak, çevremizi ve dünyayı izlemek ve takip etmek okuma-yazma ile mümkündür. İster Türkçe, ister Kürtçe, ister Farsça, isterse Fransızca olsun, okuma ve yazmayı öğrenmek gerekir. Okuma ve yazmayı öğrenen insanlarımız kendi ana dillerindeki yazılı eserleri okuyarak çocuklarına aktarma olanağı da bulacaklar" dedi.

Bölgede yaşanan çatışmalı dönemde köylerin boşalmasıyla kentlerde yoğunlaşan nüfusla birlikte sorunların da ağırlaştığını belirten Başkan Karatekin, "İnsanlarımızın yaşam koşulları kentlerde ağırlaştı. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği kolaylaştıracak çalışmalar ve projeler yürütmekteyiz. Bugüne kadar 144 kadına okuma-yazma belgesi verdik. Okuma-yazma kurslarına AÇEV'in sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından okuma-yazma kursu 1 ve 2. kademe kursunu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları da verildi. Kayapınar Belediyesi 1. kademe okuma-yazma kursunu tamamlayan Canan Amuran, Kayapınar Belediyesi'ne teşekkürlerini sunduklarını belirterek, "Böyle bir kurumu hazırlayan belediyemize teşekkür ediyoruz. Burası okul değil, evimiz gibiydi. Hocalarımız ellerinden gelen katkıyı sundular, kendilerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

2. kademe okuma yazma kursunu tamamlayan Ayşe Kızıler, "Okuma ve yazmayı öğrendik. Sosyal haklarımızı da öğrendik. Katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim gibi okuma-yazma bilmeyen tüm kızlarımızın ve kadınlarımızın bu kursa katılarak okuma yazma öğrenmelerini öneriyoruz" diye konuştu.
1. kademe kursunu tamamlayan 20 kadına sertifikaları verilirken 2. kademe kursunu tamamlayan 20 kadının aldıkları belge ile ilköğretim belgesine sahip olacakları öğrenildi. Bu belgeyle kadınların ehliyet almalarına ve açık liseye devam etmelerine olanak sağlanmış oldu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?