7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayapınar'da basketbol rüzgarı esti

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Sokak Basketbol Turnuvası final maçları ve ödül töreniyle sona erdi. Ödül töreninde konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, turnuvanın gençler arasında dayanışma ve mücadele etme anlayışını pekiştirdiğini söyledi.

Kayapınar Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Sokak Basketbol Turnuvası yapılan final maçlarıyla sona erdi. Müsabakalara 42'si kız takımı olmak üzere toplam 162 takım katıldı. Turnuvanın son gününde yapılan maçlar sonucu kız takımlarında Cizrelioğlu Lisesi birinci olurken erkeklerde ise İMKB Kayapınar ve İMKB Hamit Hattat İlköğretim Okulları birinci oldular.

Kayapınar Belediyesi Dicle Kent yeşil kuşak yanında bulunan semt sahasında yapılan ödül törenine Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, DTP İl Başkan Vekili Şehmus Bülbül, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin, Tüm-Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Edip Yaşar, Belediye-İş Şube Başkanı Vezir Perişan, Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Bülent Baykale, İl Hakem Kurulu Başkanı Akif Gözmen, Amatör Sporcular Derneği Başkanı Mesut Deri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan ile sporcular ve yakınları katıldı. Ödül töreni öncesi konuşan Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, dört gün devam eden turnuvanın sonucunda kazanan ve kaybeden takımlara gelecek hayatlarında başarılar dileyerek, "Önemli olan bu tür etkinliklere katılmaktır. Gençlerimiz bu turnuvayla dayanışma ve mücadele etme bilinçlerini geliştirdiler. Bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Spora bakış açımız bir model haline gelmiştir. Belediye olarak sporun her alanında gençlerimizin yararlanmaları için bu yönlü etkinliklerimiz devam edecektir" dedi.

Belediyenin gençlere yönelik etkinliklerinin önemli olduğunu belirten DTP Diyarbakır İl Başkan Vekili Şehmus Bülbül, "Coğrafyamızda yaşayanlardan etkilenen en büyük kesimlerden biri de gençlerimiz. Bu nedenle gençlerimize yönelik bu yönlü etkinlikleri önemsiyoruz. Bu nedenle başta belediye başkanımız olmak üzere bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Son dönemlerde göreve gelen belediyelerin gençlere yönelik bu yönlü etkinlikleri yapmalarının önemli olduğunu belirten Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Bülent Baykale ise, "Kayapınar Belediyemiz bu yönlü etkinlikleri kurumlaştırdığı için ayrıca teşekkürlerimi belirtirim. Bu yönlü etkinliklerle ilerde şehrimizi en iyi şekilde temsil edecek genç yetenekler ortaya çıkacaktır. Bunun olmasında belediyelerimizin büyük katkısı olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren 12 takıma katılımcı konuklar tarafından madalya ve kupaları verildi. Kupa türeni sonrası tüm katılımcılar birlikte fotoğraf çektirdi. Öğrenciler daha sonra müzik eşliğinde başarılarını kutladılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 23:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?