7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayapınar'da kültür evi açıldı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi Peyas Eğitim Destek ve Kültür Evi binası açıldı. 2006 yılında bir kahvehanede açılan Peyas Eğitim Destek ve Kültür Evi artık çalışmalarını 450 metrekare büyüklüğündeki modern binada sürdürecek.

Peyas Eğitim Destek ve Kültür Evi'nin açılışına Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP Parti Meclisi üyesi Zeki Doğrul, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İhsan Uğur, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler katıldı. Peyas Eğitim Destek ve Kültür Evi'nin açılışında bir konuşma yapan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, özgürlükçü, katılımcı, demokratik bir yerel yönetim modelini hedeflediklerini belirterek, "Klasik belediyecilik anlayışını sosyal projelerimizle pekiştirerek yeni bir kent demokrasisinin hedeflemekteyiz" dedi.

Peyas'da 2006 yılında bir kahvehanede başlayan çalışmaların artık modern bir binada sürdürüleceğini belirten Karatekin, "Gençlerimiz ve çocuklarımız burada eğitsel ve sosyal çalışmalara katılacaklar, kültürel aktivitelerden yararlanacaklar" şeklinde konuştu.

Karatekin, özgür ve katılımcı bir belediyecilik anlayışının yaşam bulması için çalışmaların her alanda sürdürüldüğünü söyledi.  Yapılan konuşmaların ardından Peyas Eğitim Destek ve Kültür Evi'nin kurdelesi çocuklarla birlikte kesildi. Kurdelenin kesilmesinin ardından konuklar destek evini gezerek bilgi aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 17:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?