7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayapınar'da resim kursu açıldı

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediyesi üniversitelerin resim öğretmenliği ve güzel sanatlar bölümlerine hazırlık için resim kursu açtı. Huzurevleri Eğitim Destek ve Kültür Evi'nde başlayan ve yaklaşık olarak 2 ay sürecek olan kursa 40 öğrenci katılacak.

Kayapınar Belediyesi Eğitim Destek ve Kültür Evi'nde resim kursu başladı. Eylül ayına kadar devam edecek olan kursa katılan öğrencileri ziyaret eden Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, kursiyerlere başarılar diledi. Kursa 40 kişinin katıldığını belirten Karatekin, "Gençlerimizin başarılı olması için elimizden gelen tüm katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Bu sıcaklarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepinizin başaracağına inanıyoruz" dedi.

Bölge gençlerinin eğitimde dezavantajlı bir konumda olduğuna dikkat çeken Karatekin, "Gençlerimize fırsatlar sunulduğu taktirde gençlerimizin başaracağını biliyoruz. Mevcut eğitim sisteminin oluşturduğu olumsuzluklar en çok bölge gençlerini etkiliyor. Gönül isterdi ki, tüm gençlerimiz üniversiteyi kazansın. Ama mevcut sistemde bu mümkün değil" dedi.

Kayapınar Belediyesi'nin eğitsel, sosyal ve kültürel çalışmalarda çocuklara ve gençlere destekler sunduğunu belirten Karatekin, "Gençlerimizin başarılı olması için bundan sonra da onları desteklemeye ve katkı sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 13:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?