7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayapınar'ın 5 yıllık projeleri

Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, önümüzdeki beş yılda uygulanacak olan projeleri sivil toplum örgütleriyle paylaştı.

Kayapınar Gençlik ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, halka dayanmayan, halktan destek almayan yönetimlerin başarısız olacağına dikkat çekerek, "Önümüzdeki beş yılda yürüteceğimiz çalışmaları sizlerin düşünce ve önerileriyle şekillendirmek istiyoruz. Bu konuda önerilerinizle çalışma programımıza katkı sunacağınıza inanıyorum" dedi.

Kayapınar Belediyesi önümüzdeki 5 yılda yürütülecek çalışmalar için 2010-2014 yıllarını kapsayan 'Stratejik Plan' çalışması başlattı. Stratejik Plan çalışması kapsamında Diyarbakır'da bulunan meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının temsilcileriyle toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, önümüzdeki 5 yılda Kayapınar'da yürütülecek olan çalışmaların planlamasında kentin dinamiklerinden faydalanmak istediklerini belirterek, "Kentin yönetiminde 11 yılımıza girdik. Bu dönemde Cumhuriyet döneminde görülmeyen hizmetleri halkımıza sunduk. Bunların yeterli olmadığının da bilincindeyiz. Halkımızın hizmetin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki 5 yılda da halkımıza layık oldukları bir hizmeti sunmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin düşünce ve önerileri bizim yol haritamızı ortaya çıkaracaktır" ifadelerini kullandı.

Karatekin, geçmiş 5 yılda kentte imar politikalarının oturtulması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Çalışmalarımızı sadece teknik çalışmalarla sınırlamadık. Sosyal ve kültürel çalışmalara da ağırlık verdik. En önemlisi de katılımcı bir yönetim anlayışını yaşama geçirmeye çalıştık. Yaptığımız çalışmaları kentin dinamiklerinin sunduğu düşünce ve önerilerle şekillendirdik" diye konuştu.
Karatekin, "Seçim öncesinde halkımıza bir taahhütte bulunduk. Bu taahhütler geçmiş dönemde yürüttüğümüz çalışmalar, son üç yılda yaptığımız ve ilçemizin sorunlarını kapsayan anket sonuçlarını referans alarak halkımıza bir taahhütte bulunduk. Bu taahhütleri kentin dinamikleriyle tartışarak bir programa dönüştüreceğiz. Bu konuda sizlerin düşünceleri ve önerileri bu programımıza ciddi katkı sunacaktır" şeklinde konuştu.

Daha sonra toplantıya katılan sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve iş dünyasının temsilcileri Kayapınar'da yapılacak olan çalışmalara yönelik önerilerini sundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 13:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?