7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayıp aileleri eylem yaptı

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından kayıp aileleriyle birlikte oturma eylemi yapıldı.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından kayıp aileleri ile birlikte Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı anıtı önünde oturma eylemi yapıldı. 1990'lı yıllarda bilinmeyen bir şekilde ortadan kaybolanlar için 5 haftadan bu yana her Cumartesi oturma eylemi yapan aileler ve İHD yöneticileri bugün de açıklama yaptı.

Grup adına bir açıklama yapan İHD Şube Başkanı Muharrem Erbey, Silopi'de bulunan Botaş kuyularının açılacağını belirterek, "Bugün 5. haftaya giriyoruz ve Diyarbakır'da, Ankara'da, İstanbul'da ve Türkiye'nin dört bir yanında kayıp aileleri ile birlikte oturma eylemleri ile kayıpların akibetlerini devletten soruyoruz. Geçen hafta Silopi'de bulunan Botaş Kuyularına gittik ve orada oturma eylemi gerçekleştirdik. Silopi Cumhuriyet Savcısı Botaş Kuyularını açacağını ve kazı yapacaklarını ifade etti. Umuyor ve diliyoruz ki bölgemizde kaybedilenlerin atılmış olduğu tüm mezarlar ve kuyular açılır, burada bulunan acılı aileler artık bir mezar sahibi olurlar. Umuyoruz ki failleride bir şekilde yargı karşısına çıkar" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından İHD Şube yöneticileri ve kayıp yakınları 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra sessizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 14:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?