7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayıp çocuklara ulaşma çalışmaları

Diyarbakır'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yeştirme yurdundan kaybolan 16 yaşındaki K.Y, Diyarbakır'da bir birahanede konsomatrislik yaparken bulundu.

Diyarbakır'da Valilik İnsan Hakları İl Kurulu tarafından oluşturulan komisyonların, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvası ve yetiştirme yurduyla ilgili hazırladıkları raporla kayboldukları belirtilen 34 çocuktan, bugüne kadar 21'ine ulaşıldı. Polis tarafından bulunan çocuklar tekrar yuvaya teslim edildi. Çocuklardan 16 yaşındaki K.Y., Diyarbakır'da bir birahanede konsomatrislik yaparken bulundu.

Diyarbakır'daki çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında kalan 34 çocuğun kaybolmasının ardından, polis araştırma başlattı. Kimliklerinden hareketle adreslerini belirmeye çalışan polis, şu ana kadar biri cezaevinde olmak üzere toplam 21 çocuğa ulaştı.

Polis, bu çocuklardan 5'ini İstanbul'da bularak yuvaya teslim ederken, 16 yaşındaki K.Y.'yi Diyarbakır'da bir birahanede konsomatrislik yaparken buldu. K.Y.'nin başka bir kentteki yetiştirme yurduna gönderileceği öğrenildi. Kayıp 13 çocuğun ise adresleri belirlenmeye çalışılıyor.

Yetkililer, bulunan çocukların büyük bir bölümünün çeşitli suçlara karıştığını belirleyerek, diğer 13 çocuğun da bulunması için aramalarını sürdürüyor. Yuvalara teslim edilen çocukların, yuvadan nasıl kaçtıkları yönünde ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Halen bulunamayan çocukların da bulunması için yuvaya gelen çocuklardan bilgi edinilmeye çalışılıyor.


.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 14:37:41
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 14:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?