7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayıp Leyla'ya buruk doğum günü

129 GÜNDÜR KAYIP OLAN LEYLA İÇİN DOĞUM GÜNÜ YAPILDI

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ilçesi Şehitli Mahallesi'ndeki evinden şampuan almak için 6 Eylül günü çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 100. Yıl İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Leyla Baykuşak'ın (8) doğum günü bugün gözyaşları arasında kutlandı.

Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, Leyla için seferber olurken 129 günden bu yana kendisinden haber alınamayan küçük kızın ailesi perişan oldu. 6 Eylül günü mahalle bakkalına şampuan almak için giden ve bir daha dönmeyen Leyla sırra kadem basarken, bugün doğum günü oln Leyla için acılı anne Ayşe Baykuşak göz yaşlarına hakim olamadı. Bugün 8 yaşına basan Leyla için ilk kez yaş pasta alınıp Leyla'sız doğum günü kutlandı ve güvercin uçuruldu. Acılı aileye yardımlarını esirgemeyen 'Derman Baba' lakaplı

Yılmaz Acu, Leyla'nın bir an önce serbest bırakılmasını isteyerek, "Kim ki Leyla'yı nereye götürmüşse lütfen serbest bıraksınlar. Biz Leyla'mızı istiyoruz. Aile burada perişan olmuştur. Baba geçtiğimiz gün intihara kalkıştı, girdiği bunalım sonucu" dedi.

Acılı anne Ayşe Baykuşak ise bugüne kadar kızının doğum gününü hiç kutlayamadığını belirterek, "Kızım Leyla hep anne benim doğum günümü ne zaman kutlyacağız diye sorardı. Bugüne kadar hiç kutlayamadık. Şimdi kızım burada olsaydı sarılıp öperdim, doğum günün kutlu olsun derdim" şeklinde konuştu ve göz yaşlarına hakim olamadı.

Baba Veysi Baykuşak, "Emniyet ile her zaman görüşüyoruz. Kızımdan 129 gündür haber alamıyoruz. Kim ki kızımı götrmüşse lütfen getirsin veya bir ipucu versin. Kimseden şikayetçi değiliz, yeter ki kızımız geri gelsin" ifadelerini kullandı.

Doğum günü buruk bir şekilde kutlanırken, Leyla Baykuşak için alınan pastaya bırakılan mumları ise kardeşleri üfledi.

129 GÜNDÜR KAYIP OLAN LEYLA İÇİN DOĞUM GÜNÜ YAPILDI
129 GÜNDÜR KAYIP OLAN LEYLA İÇİN DOĞUM GÜNÜ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:11:01
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 16:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rabiya nur arslan IP: 88.227.9.xxx Tarih : 14.01.2010 20:11:16

 vah   canım  çok  üzüldük   allah  sabır  versin