8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kayıp yakınları eylemde!

KAYIP YAKINLARINDAN OTURMA EYLEMİ.

Faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin yakınları ile İnsan Hakları Derneği (İHD) üyelerinin Diyarbakır'da başlattığı oturma eylemi, 60. haftaya girdi. Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla gerçekleşen eylemde kayıp fotoğrafları taşındı.

Bir basın açıklaması yapan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Burhan Zorooğlu, kayıp yakınlarının bıkmadan usanmadan akrabalarının akıbetini sorduğunu belirtti. Sonuç alınıncaya kadar eyleme devam edeceklerini söyleyen Zorooğlu, "Ergenekon soruşturmasında tutuklanan birçok sanık 90'lı yıllarda bölgemizde görev yapmaktaydı. Akıbetlerini sorduğumuz kayıplardan da Ergenekoncular sorumludur. Ergenekon sanıklarının Doğu ve Güneydoğu'daki kayıplarla ilgili yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

Her hafta bir kayıp hikayesinin anlatıldığı eylemde bu kez 22 Mart 1993 tarihinde jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Hazrolu Ahmet Şahin'in öyküsü okundu. Şahin'in kuzeni Hüseyin Bağır, Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendilerine verdiği resmi yazıyı basın mensuplarına dağıttı. Başsavcılığın yazısında Ahmet Şahin'in Ramazan Bayramı'nda serbest bırakıldığı kaydediliyor. Bunun gerçek dışı olduğunu ileri süren Hüseyin Bağır,

"Resmi tatil olan bir günde Lice'de nöbetçi savcı bulunacağını sanmıyorum. Ayrıca yaptığımız araştırmada, söz konusu belgenin altında imzası olan cumhuriyet savcısının da o tarihte izinli olduğunu öğrendik. Ahmet'in akıbetini hala öğrenmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından grup 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra sessizce dağıldı.

KAYIP YAKINLARINDAN OTURMA EYLEMİ.
KAYIP YAKINLARINDAN OTURMA EYLEMİ.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 14:48:02
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 15:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?