7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayıp yakınlarından eylem

DİYARBAKIR'DA KAYIP YAKINLARININ OTURMA EYLEMİ

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganı ile düzenlenen oturma eylemi 74'ncü haftasında devam etti.

Eylemde 1991 yılında öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın cinayetinin aydınlatılması ve faillerin yargılanması istendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi'nin kayıp yakınlarıyla birlikte her hafta düzenlediği oturma eylemi, 74. haftasında da devam etti. Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya gelen İHD'liler ve kayıp yakınları, "Batı'da planlanan Doğu'da uygulanan darbeler aydınlansın" ve çeşitli dövizleri açarak, kayıpların fotoğraflarını taşıdı.

Eylemde konuşan İHD Şube Saymanı M. Raci Bilici, kayıpların faillerinin yargılanması için her türlü alanda yıllardır büyük mücadeleler yürüttüklerini söyledi. 1991 yılında kaçırılarak öldürülen HEP İl Başkanı Vedat Aydın'ı ölümünün 19. yılında anarak konuşmasına başlayan İHD Kayıp Komisyonu üyesi Necibe Güneş Perinçek, faili meçhullerin en yoğun yaşandığı 1990'lardan bu yana hiçbir şey değişmediğini ileri sürdü.

Eylem açıklamaların ardından olaysız son buldu.

DİYARBAKIR'DA KAYIP YAKINLARININ OTURMA EYLEMİ
DİYARBAKIR'DA KAYIP YAKINLARININ OTURMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 15:35:02
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 18:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?