7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayıp yakınlarının eylemi 48. haftada

KAYIP YAKINLARININ EYLEMİ 48. HAFTAYA GİRDİ

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla başlattığı oturma eyleminin 48. haftası geride kalırken, kayıpların akıbeti soruldu.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde başlattığı oturma eylemi 48. haftasına girdi. Her hafta düzenlenen eyleme MEYA-DER, Diyar TUHAD-DER, Eğitim Sen, KESK ve kayıp yakınları katıldı. Burada konuşan İHD Diyarbakır Şube Yöneticisi Raci Bilici, aralarında İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey'in de bulunduğu 23 kişinin tutuklanmasının kendilerini ciddi bir şeklide kaygılandırdığını belirtti.

Daha sonra 1995'te asker, korucu ve Özel Harekat Timleri tarafından gözaltına alındıktan sonra kaybolan Mehmet Şirin Matlu'nun kayıp öyküsü anlatıldı. Konuşmaların ardından, ağızlarını siyah bantla kapatan İHD'liler ve kayıp yakınları, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdiler. Yapılan oturma eyleminin ardından kayıp yakınları alkış ve zılgıtlar ile dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 14:40:05
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?