7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kayıplar için 8 saatlik oturma eylemi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nce, kayıpların bulunması ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için 8 saatlik oturma eylemi başlattı.

İHD Diyarbakır Şubesi'nce, kayıpların bulunması ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması amacıyla başlatılan oturma eylemi etkinliklerinin 15'incisi yapıldı. Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan eyleme İHD ve KESK yöneticilerinin yanı sıra kayıp yakınları katıldı.

Burada açıklama yapan İHD Şube Sekreteri Burhan Zorooğlu, yıllardır dile getirdikleri gerçeklerin "Ergenekon" davası kapsamında yargılanan sanıkların birçok faili meçhul cinayet ve kayıp olayının sorumlusu olduklarına dair iddia
ve bulgular ile örtüştüğünü belirterek, kayıp ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, gözaltındaki kayıpların bulunması ve faillerin cezalandırılması amacıyla eylemlerine devam ettiklerini vurguladı.

Açıklamanın ardından 14 hafta "Yaşam Hakkı Anıtı" önünde yapılan oturma eylemi park içerisinde DTP'nin açlık grevi için kurulan çadırda yapıldı. Eylem "17-31 Mayıs Uluslararası Kayıpları Anma Haftası" nedeniyle saat 20.00'e kadar devam edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 18:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?