5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Kaymakam Işıktaş görevine başladı

Kütahya'nın Domaniç ilçesinden Diyarbakır'ın Dicle ilçesine atanan Kaymakam Sezer Işıktaş görevine başladı.

Kaymakam Işıktaş, ilçeye yeni geldiğini ve yöreyi tanımaya çalıştığını belirterek, kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyumlu çalışmalar içerisinde ilçeye hizmet edeceklerini söyledi. Dicle ilçesine atanan Kaymakam Sezer Işıktaş görevine başladı. İlçede eğitim seviyesinin çok düşük olduğunu belirten Kaymakam Sezer Işıktaş, eğitim ve öğretime önem verileceğini söyledi. Işıktaş, Atatürk İlköğretim Okulu'nun Hani yolunda yeni inşasına başlanacağını belirterek, ilçede öğretmen açığının bulunmadığını söyledi.

Işıktaş, Dicle İlçe Hastanesi'nin hizmete girdiğini ifade ederek, "İlçe merkezinin yanı sıra köy ve mezraya da sağlık hizmeti vermekteyiz. Bu konuda uzman doktor eksikliği söz konusu. Bu eksiklerin giderilmesi için de uzman doktor talebinde bulunduk. İlçe hastanesinin açılmasıyla birlikte vatandaşlar başka yerlere sevkten kurtulmuş durumda" dedi.

Dicle Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine yardım edildiğini de belirten Işıktaş, kaymakamlık olarak dar gelirli ailelere bin ton kömür yardımı yapılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 18:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?