7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kaymakam'dan diş müjdesi

Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, ilçede ağız ve diş sağlığı merkezi kurulacağını söyledi.

Ağız ve diş sağlığı merkezinin; 2 No'lu Sağlık Ocağı'nın üst katında atıl halde bulunan lojman binasında hizmete gireceğini belirten Kaymakam Enver Ünlü, İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat ile birlikte Devlet Hastanesi ve 2 No'lu Sağlık Ocağı'nda incelemelerde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Kubat ile birlikte Devlet Hastanesi ve yeni yapılan prefabrik binayı gezen Kaymakam Ünlü, beraberindeki heyetle birlikte 2 No'lu Sağlık Ocağı'nın atıl haldeki lojman binasına geçerek incelemelerde bulundu. Burada lojman binasının restore edilerek ilçeye tam donanımlı bir ağız ve diş sağlığı merkezi kazandırılacağını müjdeleyen Ünlü şunları söyledi:
"2 No'lu Sağlık Ocağı'nın şu anda atıl durumda olan 8 tane dairesinin ağız ve diş sağlığı merkezine dönüştürülmesine ilişkin onay gelmiştir. 45 gün içerisinde burasının onarımı ve restorasyonu yapılarak ilçemize sağlıklı ve modern bir ağız ve diş sağlığı merkezi yapılarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Ergani'de yapılacak olan 150 yataklı yeni Devlet Hastanesi binasının iptal edilen ihalesi 2 Mart'ta yapılacak."
İl Sağlık Müdürü Kubat ise, Ergani'nin doktor sayısının şu an için yeterli olduğunu belirterek, "Ergani Devlet Hastanesi'ndeki doktor sayısı şu an için yeterli düzeyde. Devlet Hastanesi'nde günlük yaklaşık 2 bin 200 kişiye sağlık hizmeti sunulmaktadır. İlçedeki nüfus yoğunluğu ve hastane binasının fiziki şartlarındaki yetersizliğinden kaynaklı sıkıntıların bertaraf edilmesi için çalışmalar bitene kadar prefabrik binayı 1- 2 hafta içinde hizmete açacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 18:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?