8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kaymakamlığın yardım eli

Diyarbakır'ın Hani İlçesinde yaşlı, kimsesiz bir kadın ile hasta kızına Kaymakam Nesim Babahanoğlu sahip çıktı. Aile için ev yaptıran Kaymakam Babahanoğlu, ailenin diğer ihtiyaçlarını da karşılama sözü verdi.

Yaşlı ve yardıma muhtaç 75 yaşındaki Şefika Barin ile hasta kızı Makbule Barin'in tedavisi de Hani Kaymakamlığı tarafından sürdürülüyor. Kendisine yeni ev yapıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Şefika Barin Kaymakam Nesim Babahanoğlu'na her zaman hayır duası ettiğini söyledi.
Barin, "İkamet ettiğim ev yıkılmak üzereydi. Mahalle sakinleri bu durumu İlçe Kaymakamlığı'na haber vermiş. Bunun üzerine evimize kadar gelip bizleri ziyaret eden ve içinde bulunduğumuz durumu yerinde gören Kaymakamımız, gerekli desteği vereceğini söyledi. Kısa bir süre içerisinde yeni ev yapımı çalışması sözünü verdi ve evim tamamlandı. Çok mutluyuz. Kızım hasta onun tedavisi gerekiyor. 3 ayda bir Ankara'ya gidip gelmesi gerekmektedir. Sağ olsun o yardımı da Kaymakamımız yapıyor" dedi.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılan yardımla yeni evine kavuşan Şefika nineyi yeni evinde ziyaret eden Hani Kaymakamı Babahanoğlu, "Bizler böyle insanların sayesinde varız. Yapacağımız yardımlar böyle insanlar için her zaman var olacaktır. 75 yaşındaki Şefika nineyi yapılan yeni evinde ziyaret etmemizin amacı evin diğer eksik olanlarını tespit etmektir. Ninemiz daha önce kızıyla birlikte tek gözlü yıkılmak üzere olan bir evde yaşıyordu.

Araştırdık ki bu ninemizin ona yardım yapacağı kimsesi yoktu. Kendisi yaşlı bazı hastalıkları da var, ama en önemlisi de yanında yaşayan hasta kızı. Biz vakıf heyeti olarak bu ninemize ilk önce başlarını sokabilecek bir ev yaptık. Ninemizin yeni evi şimdi tamam. Ufak tefek bazı eksiklikleri var onlar da en kısa sürede tamamlanması için emir verdim. Ninemize ve hasta olan kızına ilk etapta yeni bir çamaşır makinesi ile fırın lazım. Onu da karşılayacağım. Amaç Kaymakamlık olarak bu tür insanlarımıza sahip çıkıp iyi yaşamalarını sağlamaktır. Çünkü onlar bizim insanlarımızdır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 16:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?