7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kaymakamlıktan öğrencilere yardım

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Kaymakamlık tarafından anaokulu öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı yapılacak. 

Silvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıkları proje çerçevesinde gönderilen ödenekle ana sınıfı 4-6 yaş grubu öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı yapılacak. SYDV Başkanı Ayhan Taş ve komisyon tarafından bin 126 öğrenciye dağıtılmak üzere, giyim ve kırtasiye malzemeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, "Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak bizim için büyük bir önem arz etmektedir. Ana sınıfında eğitim okul öncesi eğitim gören bin 126 öğrencimize dağıtılmak üzere giyim ve kırtasiye alımı gerçekleştirdik. Bu malzemeler personelimiz ve komisyonumuz tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü yetiklilerine teslim edildi. 2008-2009 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla öğrencilerimize dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bu tip projelerimiz devam edecek" dedi. 

Beyru, ayrıca eğitim için hiçbir harcamadan kaçınmadıklarını ve çocukların en iyi şartlarda eğitim görmeleri için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 11:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?