8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kaynağı belirsiz bildiri şaşırttı!

DİYARBAKIR'DA REFERANDUM ÖNCESİ KAYNAĞI BELİRSİZ İLGİNÇ BİLDİRİ

Diyarbakır'da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bastırılan ve aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ile Şivan Perver ve Rojin gibi sanatçıların da isimlerini yer aldığı referandum bildirisinde vatandaşlardan "Evet" demeleri istendi.

Diyarbakır'da dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bastırılan binlerce referandum bildirisi evlerin kapılarına, iş yerlerinin kepenklerine ve araçların camlarına bırakıldı.

Bildirinin kimler tarafından bastırıldığı ve dağıtıldığı henüz öğrenilemezken bildiride siyasilerin, yazarların ve sanatçıların referanduma "Evet" diyecekleri yazıldı. Bildiride BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ismi geçerken Demirtaş'ın ağzından şöyle yazıldı, "Korktuğu için sandığa gidemeyen varsa, lütfen o sabah bizi arasın, biz kendisinin güvenliğini sağlayalım. Hiç kimse korkmasın, gitsin evet mi diyiyor hayır mı diyiyor özgür iradesini sandığa yansıtsın" şeklinde yer aldı.

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı ve DTK Başkanı Ahmet Türk'ün ağzından ise, "Ben biliyorum ki bölgede hayır oyu çıkmaz. Sadece evet ve hayır olursa ben vicdani ve ahlaki olarak 'Evet'i tercih ederim" denildi.

BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman'ın ağzından ise, "Eğer sandık başına gitmiş olsam hayır oyu vermezdim. Vicdanım böyle birşeye el vermezdi. Evet oyu verirdim" denildi.

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın ağzından ise, "Referandumdan 'evet' çıkarsa hükümetin Kürt sorunu ve demokratikleşme konusunda daha hızlı adımlar atmaktan başka çaresi kalmayacaktır" yazıldı.

Şivan Perver için, "Referandum gelecek için bir adımdır" yazarken şarkıcı Rojin için ise, "Ağabeyim 12 Eylül mağduru ve büyük işkenceler gördü. 12 Eylül'de gençlere kıyanların yargılanmasını istiyorum, bu yüzden yetmez ama evet diyiyorum" şeklinde yer aldı.

Bildirilerin kim veya kimler tarafından bastırıldığı merak konusu olurken, bildirinin özellikle Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde dağıtılması ise dikkat çekti. Bildiride Kürtçe, "Yetmez ama evet" denilirken, "Hayır veya Boykot Ergenekon ve darbecilerle aynı safta yer almaktır" şeklindeki uyarı yazısı ise dikkat çekti.

DİYARBAKIR'DA REFERANDUM ÖNCESİ KAYNAĞI BELİRSİZ İLGİNÇ BİLDİRİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 15:03:00
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 15:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?