7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kaynartepeli kadınların sertifika sevinci

DİYARBAKIR'DA KAYNARTEPELİ KADINLARIN SERTİFİKA SEVİNCİ

Diyarbakır Merkez Bağlar Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kaynartepe Mahalle Evi'nde eğitimlerine devam 20 kadın, 2. kademe okuma yazma kursunu da tamlayarak sertifikalarını aldılar. Kadınlar sertifikalarını Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ın elinden aldı.

Kurulduğu günden bu yana bünyesinde açılan çeşitli aktivite programları ile Kaynartepe Mahallesi'ndeki insanların uğrak mekanı haline gelen Bağlar Belediyesi Kaynartepe Mahalle Evi'nde bugün sertifika sevinci yaşandı. 1. kademe okuma yazma kursunu tamamlayan ve yaşları 16 ile 50 arasında değişen 20 kadın, Kaynartepe Mahalle Evi'nde devam ettikleri 2. kademe okuma yazma kursunu da tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Bağlar Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından Kaynartepe Mahalle Evi'nde yürütülen okuma-yazma kursunu tamamlayan kadınlara sertifikalarını Belediye Başkanı Yüksel Baran verdi. Yapılan sertifika töreninde konuşan Baran 180 saatlik 2. kademe okuma yazma kursunu tamamlayan kadınlara çabalarından dolayı teşekkür ederek kadınların istedikleri takdirde başaramayacakları bir şeyin bulunmadığını söyledi.

Sertifika alan kadınların bundan sonraki yaşamlarının daha farklı olacağını ifade eden Başkan Baran, birçok şeyin okuyan kadınlar açısından daha da kolaylaşacağını belirtti. Başkan Baran, konuşmasının ardından okuma yazma kursunu başarıyla bitiren kadınlara ilkokul diploması olarak da geçerliliği olan sertifikalarını dağıttı.

DİYARBAKIR'DA KAYNARTEPELİ KADINLARIN SERTİFİKA SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 16:25:02
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 18:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?