9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

KCK davası sırasında olaylar çıktı

DİYARBAKIR'DA KCK DAVASI SIRASINDA OLAYLAR ÇIKTI

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) ile ilgili Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan dava ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 12 bağımsız adayın veto edilmesi kararına tepki gösteren kalabalık polisle çatıştı. Göstericiler polise molotof ve taşlarla saldırırken güvenlik güçleri de göstericileri biber gazı, gaz bombası, tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. Olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da merkez Sur ilçesi Dağkapı mevkiinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde, civar kentlerden gelen vatandaşlar, KCK davası ve YSK'nın 12 bağımsız adaya veto vermesini protesto etmek istedi. Eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak'ın, parti otobüsü üzerinden kalabalığa konuşmasından sonra yüzleri maskeli bir grup, polise molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polisin de biber gazı, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalesinin ardından

ortalık bir anda savaş alanına döndü. Göstericiler dört bir taraftan polise molotof havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polisin müdahalesinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne geçen yüzleri maskeli bir grup buradan polise havai fişek ve molotof atmaya devam etti. Polisin müdahalesinin ardından güvenlik güçleri siperler eşliğinde belediye kapısı önüne kadar ilerledi. Buradaki kalabalık belediye binası ve bahçelerine dağılmaya başladı. Belediyenin kapısı atılan molotof taş ve gaz bombaları ile

birlikte kullanılamaz hale geldi. Kapının kullanılamamasının ardından yukarı çıkamayan polise belediyenin en üst katına çıkan göstericiler tarafından taş atılmaya devam edildi. Ortalığın biraz sakinleşmesinin ardından belediye garajından çıkan ambulansta polis, içerisinde göstericilerin bulunma ihtimali üzerine arama yaptı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri Dağkapı mevkiinde giden yolları trafiğe kapattı.

Olayda çok sayıda kişi atılan gaz bombaları ve tazyikli sudan etkilendi. Bayılan bir vatandaş çevrede bulunan bir iş yerine götürüldü.

Polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Belediye binası önünde çok sayıda kişi vatandaş beklemeye devam ediyor.

DİYARBAKIR'DA KCK DAVASI SIRASINDA OLAYLAR ÇIKTI
DİYARBAKIR'DA KCK DAVASI SIRASINDA OLAYLAR ÇIKTI
DİYARBAKIR'DA KCK DAVASI SIRASINDA OLAYLAR ÇIKTI
DİYARBAKIR'DA KCK DAVASI SIRASINDA OLAYLAR ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2011 Salı 15:31:00
Güncelleme :19 Nisan 2011 Salı 23:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?