8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

KCK davasını tüm dünya izleyecek

İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ'NDEN KCK DAVASI AÇIKLAMASI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, 14 Nisan 2009 tarihinde KCK'nın Türkiye yapılanmasına yönelik yapılan operasyonunda tutuklananların, 18 Ekim 2010'da görülecek olan davasını tüm dünyanın izleyeceği şeklinde açıklama yaptı.

İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, basın açıklaması yaparak 14 Nisan 2009 tarihinde yapılan KCK'nın Türkiye yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında, Belediye Başkanlarının da bulunduğu tutuklu 151 kişinin davasının büyük bir dikkatle izleneceğine işaret etti.

Bilici, kamuoyuna KCK operasyonu olarak yansıtılan davanın tarihi bir dava olduğunu ve tüm dünyanın bu davayı izlemesi gerektiğini belirterek, "107 tutuklu toplam 151 kişi KCK operasyonu olarak nitelendirilen bir hareketle hukuk dışı bir şekilde tutuklandılar. Şüphesiz bu dava ülkemizde son yıllarda görülen en önemli davalardan biridir. Bizlerde kamuoyunda duyarlılık yaratmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İHD olarak, böylesi tarihi bir davanın ülke çapında aydın, sanatçı, insan hakları aktivistleri ve uluslararası alanda devlet yetkilileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından davanın takip edilmesini istiyoruz. Avrupa Birliği temsilcileri, Büyükelçilikler, bu dosyayı izleyeceklerini ve 18 Ekim tarihinde duruşma salonunda olacaklarını belirtmişlerdir. İnsan hakları savunucuları hukuksuz bir şekilde tutuklanan bu insanlar için, yasalar çerçevesinde, hukuka uygun bir yargılama sürecini istediklerini de beyan etmişlerdir. Biz sonuna kadar davanın takipçisi olacağız" dedi.

İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ'NDEN KCK DAVASI AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 15:37:05
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 16:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?