7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kefenli eylem!

DİYARBAKIR'DA KEFENLİ EYLEM

Diyarbakır Dicle Fırat Barış ve Diyolag Grubu Sözcüsü Muhittin Batmanlı, kefen giyerek yaptığı açıklamada yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterdi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki AZC Plaza önünde giydiği kefen ile basın açıklaması yapan Dicle Fırat Barış ve Diyolag Grubu Sözcüsü Muhittin Batmanlı, MHP Genel Başkanı ve kapatılan DTP'nin Eş Başkanı Emine Ayna'ya tepki gösterdi. Birlik çağrısı yapan Batmanlı, insan yaşamına mal olan bu olayları nefretle kınadıklarını belirtirken, DTP'nin kapatılmasını da eleştirdi. Basın mensuplarının 'Neden kefen giydiniz?' şeklindeki sorusu üzerine Batmanlı, "Sayın Bahçeli'nin bir sözü var 'Dağa çıkarız' diyor. Sayın Emine Ayna'nın da bir sözü var oda 'Dağa çıkarız' diyor. O zaman Emine Ayna ve Bahçeli dağa çıksın. İster dağda savaşsınlar, isterse dağda muhabbet etsinler. Fakat bizler Kürt ve Türk gençlerinin dağda olmalarını istemiyoruz. Bunun için demokratik çözüm ve kardeşlik diyoruz. Bugün de burada bu kefeni giymemizin kastı, bir asır hatta iki asırdır bu coğrafyada her zaman ölüm ile baş başayız. Gelin hep beraber tavır gösterip ölümlere karşı çıkalım. Ölümler bize fayda getirmez. Biz bu tavırla kefenimizi giydik.

Batıdaki kardeşlerimiz de bu davaya sahip çıksınlar. Şiddete karşı çıkalım; ister PKK'den gelsin, ister derin devletten, isterse de Ergenekon'dan gelsin" dedi.

DİYARBAKIR'DA KEFENLİ EYLEM
DİYARBAKIR'DA KEFENLİ EYLEM
DİYARBAKIR'DA KEFENLİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 11:46:05
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 14:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ejder IP: 88.232.208.xxx Tarih : 14.12.2009 09:17:03

DTP'nin kalesi Diyarakır'da bir vatandaş Kefen Giyip basın DTP ve Emine AYNA'yı gönül rahatlığıyla kimsenin müdahalesi olmadan eleştirebiliyorsa ülkenin başka kesimlerinde de farkı renklere bu tahammülü göstermeleri gerekiyor insanların.