8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kendisini yakan liseli için yürüyüş

DİYARBAKIR'DA YANARAK ÖLEN GENÇ İÇİN YÜRÜYÜŞ

Diyarbakır'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümünü protesto için kendisini yaktığı iddia edilen genç için Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) tarafından yürüyüş düzenlendi.

Dağkapı Meydanı'nda toplanan MEYA-DER üyeleri, yanarak ölen lise son sınıf öğrencisi Mustafa Malçok'un posterleri ile sloganlar eşliğinde Fiskaya Mahallesi'ndeki taziye evine yürüdü. Polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte, sık sık zılgıtlar eşliğinde Kürtçe 'Şehitler ölmez', 'Dişe diş, kana kan, seninleyiz Öcalan' sloganları atıldı. Fiskaya Mahallesi'ndeki taziye evi önünde toplanan kalabalığa seslenen MEYA-DER Başkanı Ali Özgen ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanı M. Ali Aydın, kalabalığın olaysız şekilde dağılması uyarısında bulundu. Konuşmaların ardından kalabalık dua ederek, sessizce dağıldı. Yürüyüşe Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, MEYA-DER ve BDP üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Lise son sınıf öğrencisi olan Mustafa Malçok (17), geçtiğimiz gün Yenişehir ilçesi Ferit Köşk Mahallesi'nde bir tarlada yanmış halde bulunmuştu. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat'ı kınamak amacıyla kendisini yaktığı iddia edilen Malçok'un yanında "15 Şubat karanlığını yanan bedenler aydınlatacak" yazılı bir not bulunmuştu.

DİYARBAKIR'DA YANARAK ÖLEN GENÇ İÇİN YÜRÜYÜŞ
DİYARBAKIR'DA YANARAK ÖLEN GENÇ İÇİN YÜRÜYÜŞ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 17:37:04
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 18:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?