8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kesik baş cinayetine müebbet istendi

ÖĞRETMEN EVİ'NDEKİ KESİK BAŞ CİNAYETİNE ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Diyarbakır Öğretmen Evi'nde 2 Mayıs 2010'da İbrahim Halil Şitil'i başını keserek öldürdüğü iddia edilen zanlı hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Öğretmen Evi'nde İbrahim Halil Şitil'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmasını tamamladı. Başsavcılık hazırladığı iddianamesinde, 2 Mayıs 2010'da akşam saatlerinde 42 yaşındaki öğretmenevi garsonu Halil İbrahim Şitil ile yemek ihalesini alan müteahhit firmaya garson olarak alınan Serdar A.'nın bilinmeyen bir sebepten dolayı mutfakta tartıştığına yer verdi. İddianamede yemek servisi sonrası beraber yemek yedikleri sırada zanlı Serdar A.'nın tartıştığı Şitil'i 10 bıçak darbesiyle öldürdüğü belirtildi. Bıçakladığı İbrahim Halil Şitil'in vahşice başını gövdesinden ayıran katil zanlısı Serdar A.'nın suçunu itiraf ettiğinin bildirildiği iddianamede, zanlının TCK'nın 82. Maddesi uyarınca "Canavarca hisle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

"OLAY BASİT BİR CİNAYET DEĞİL"

Bu arada, cinayetten sonra kaçan ve bir süre sonra güvenlik güçlerine teslim olan Serdar A. ilk savcılık ifadesinde, maktul Şitil'in garson olarak çalışan M.Y. ile görüşmelerini kıskandığı, yemek sonrası mutfaktan çıkarken arkasından bıçakla saldırdığını iddia etmişti. Zanlı Serdar A., Şitil'in saldırısını son anda arkasına dönerek gördüğünü ve hamle yaparak bıçağı Şitil'e sapladığını sonra da olay yerinden kaçtığını ileri sürmüştü.

Bu arada yargılama öncesi 19 ve 16 yaşında 2 çocuğu olan 17 yıllık garson maktul Şitil'in yakınları, olayın basit bir cinayet olmadığını iddia ettiler. Ailenin avukatı Cihan Üslen de Diyarbakır Öğretmen Evi Müdürü M.A.'nın 2 bin TL'ye yemekhaneyi özelleştirdiğini ve kuzeni olan cinayet zanlısı Serdar A.'yı işe aldırdığını ileri sürdü. Cinayetin 155 Polis İmdat telefonuna yüksekten düşme olarak ihbar edildiğinin altını çizen Avukat Üslen, emniyetteki dosyanın eksik hazırlandığını, cinayet saatinde

mutfakta bulunan 2 kameranın kaydının bulunmadığını iddia etti. Cumhuriyet Savcılığı'na itirazları üzerine Öğretmen Evi'ne yazılan yazıda, mutfaktaki kameraların elektrik kesintisinden sonra kayıt yapmadığının bildirildiğini, ancak TEDAŞ'ın cinayet saati öncesinde elektrik kesintisi yaşanmadığını bildirdiğini söyledi.

MÜDÜR HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA

Bu arada, Diyarbakır Öğretmenevi Müdürü M.A. hakkında ise başlatılan idari soruşturma sürüyor. Müdür M.A. kuzen Serdar A.'nın kendisine geldiğini işsiz olduğunu ifadesinde belirtmiş, kendisinin de zanlıyı Öğretmen Evi'nin yemek ihalesini alan firma yetkilisine yönlendirdiğini kabul etmişti.

ÖĞRETMEN EVİ'NDEKİ KESİK BAŞ CİNAYETİNE ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 12:28:00
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 19:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?