7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Keşkek bir kez daha buluşturdu!

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından organize edilen 'Keşkek günü'nde Diyarbakırlılar, mahalli sanatçıların şarkıları eşliğinde eğlenip keşkeği tadına baktılar.

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen keşkek gününde bir araya gelen Diyarbakırlılar, mahalli sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekip eğlendiler.

Gazi Köşkü'nde düzenlenen programa özellikle kadınların ilgi gösterdiği gözlendi. Diyarbakır kültürünü tanıtmak ve unutulmaya yüz tutmuş Diyarbakır'a has yemek ve gelenekleri yaşatmak amacı ile kurulan Turizm ve Tanıtıma Derneği tarafından düzenlenen programda ilk olarak mahalli ses sanatçıları sahne aldı. Program daha sonra kızlar korosunun müzik dinletisi ile devam etti.

Programa katılanlara Diyarbakır'a özgü keşkek ikram edildi. Dernek üyesi kadınlar müzik eşliğinde halay çekip doyasıya eğlendiler. Programda bir konuşma yapan Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Nedim Çizmeci, amaçlarının Diyarbakır'ı tanıtmak olduğunu ve bu kapsamda da çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Çizmeci, "Biz siyasi bir kuruluş değiliz. Biz derneği ilk kurduğumuzda hiçbir siyasi yapı bünyesinde kurmadık. Tek amacımız var; Diyarbakır'ı, kültürünü geleneklerini tanıtmak ve yaşatmak. Bugün Diyarbakır'ın keşkeğini yemek ve Diyarbakırlıları kaynaştırmak için bir araya geldik. Bu tarz etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 19:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?