7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

KFW Ankara heyeti Diyarbakır'da

Alman Kalkınma Bankası (KFW) Ankara heyeti KFW destekli projeleri incelemek amacıyla Diyarbakır'a geldi. Belediye yetkilileri ile görüşen heyet Güneş Evi ve Atık Su Arıtma Tesisi'ni inceledi.

KFW Ankara ofisinde göreve yeni başlayan ofis müdürü Franz Haller, proje müdürü Jülide Oğuz ve proje asistanı Bülent Koç destek verdikleri projeleri görmek için bölgeye geldi. Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Van'daki projeleri yerinde inceleyen heyet Diyarbakır'daydı. Önce Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret eden heyet bilgi alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı ile birlikte Güneş Evi'ni ziyaret etti. Güneş Evi Eğitim Koordinatörü Leyla Birlik tarafından heyete Güneş Evi'nde yapılan eğitim çalışmaları ve güneş enerjisinden nasıl faydalandıkları anlatıldı.

Güneş kurutucusu ile sebzeleri nasıl kuruttuklarını anlatan Birlik, güneş ocağında yemek pişirmenin mümkün olduğunu uygulamalı olarak gösterdi. Heyet daha sora DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı Atık Su Arıtma Tesisi'nde laboratuarı ve diğer bölümleri gezerek bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 15:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?