8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kimsesiz kadına kaymakamdan yardım

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde tek gözlü bir odada yaşayan kimsesiz isimli kadına Kaymakam Nesim Babahanoğlu yardım elini uzattı.

Hani'de kullanılamaz durumda olan bir evde tek başına hayata tutunmaya çalışan 70 yaşındaki Melek Sürücü'yü ziyaret eden Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Lokman Koç, yaşlı kadının eksiklerini tespit etti. Yaşlı kadının ikamet ettiği oturulamaz halde olan tek gözlü evin tamiratı, kapı, cam, pencere ve badanası yaptırıldı. SYDV tarafından yaşlı kadın için çekyat kanepe, battaniye, halı, soba, döşek ve yorgan alınarak gıda ve yakacak yardımı yapıldı.

Kaymakam Babahanoğlu, tek başına hayata tutunmaya çalışan Melek ninenin durumunu ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederken öğrendiklerini belirterek, "Yaşlı ve kimsesiz vatandaşımızın evinin boya ve badanasını yaptırdık. Kapı ve pencerelerini yeniledik. Ayrıca evin ihtiyacı olan eşyalarını temin ettik. Kendisine gerekli yardımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yaptık. Bundan sonra da imkanlar ölçüsünde yardımlarımız sürecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 10:58:16
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 15:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?