24
Nisan
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kirasını ödeyemez duruma geldi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Akçasır köyünde oturan Behçet Olca, eşinin beynindeki urun tedavi edilmesi için ilçeye göç etti. Mal varlığını eşinin sağlığına kavuşması için harcayan Behçet Bolca, evinin kirasını ödeyemez duruma geldi.

Akçasır köyünde oturan ve bir yıl önce eşi Şenay Olca’nın rahatsızlığı nedeniyle Kulp ilçesine göç eden Behçet Olca, mal varlığını eşinin iyileşmesi için harcadı. İlçede derme çatma bir ev kiralayan Olca, komşularının yardımı ile karınlarını doyurduklarını söyledi. Behçet Olca, "5 nüfuslu ailemin geçimini sağlamak için hiç bir gelir kaynağım yok. Eşim Şenay Olca uzun zamandan beri hasta ve sürekli tedavi olmak zorunda. Ben de eşimle ilgilendiğim için aile fertlerimi geçindiremez hale geldim. Köyden ayrılıp ilçede bir ev kiraladım ve bu eve yerleştim ancak ne ev kiramı ödeyebiliyorum ne de evime eşya alabiliyorum. Kiraladığım evde bir halı üzerinde çocuklarımla birlikte yaşamaya çalışıyorum. Çocuklarıma iyi bir şekilde bakamamanın acısını yaşıyorum. Maddi imkansızlıklardan dolayı bir kız çocuğumu köyde yakın akrabalarımın yanına bıraktım. Çocuğum bizleri, biz de çocuğumuzu çok özledik ama mecburum. Diğer iki çocuğum ise yanımda ama onlara da doğru düzgün bakamıyorum. İlçe dışındaki hastanelere gittiğimizde çocuklarımı evde yalnız ve tek başlarına bırakmak zorunda kalıyorum. Eşimin beyninde tümör var. Sağ kolu felç ve sağ gözü de görmez hale geldi. Eşim yürüyemiyor ve evde herhangi bir iş yapmaz durumda. Evde eşime ve çocuklarıma ben bakmaktayım, aynı zamanda onlarda bir nevi annelik görevini yapmaktayım" dedi.

Kaldıkları evde yemek yapacak ocakları bile olmadığını kaydeden Behçet Olca, yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi. 

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2013 Pazar 18:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?