8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kış budaması başladı

DİYARBAKIR'DA KIŞ BUDAMASI DÜZENLENEN SEMİNERİN ARDINDAN BAŞLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, bir ön seminerin ardından kent genelinde kış budaması başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı uzmanları budama öncesinde Büyükşehir ve ilçe belediyelerin budama ekiplerine Ziraat Mühendisleri Odası'nda bir sunum yaptı. Sinevizyon eşliğinde görsel olarak bilgi veren budama sorumlusu Hilmi Bozkurttan üç aşamalı budama yapıldığını bildirdi. Birinci aşamada gövde ve dip kısımlarda taş gelişimi oluşan ağaçların kuru ve ölü dallarının alınması gerektiğini söyleyen Bozkurttan; ikinci aşamada ise birbirine girmiş olan, çapraz, dikine ve yere doğru büyüyen dalların alındığını aktardı. Bozkurttan, "Üçüncü aşama olarak da kuvvetli budama sonucu halk dilinde kabak budama dediğimiz şiddetli budama ile ana gövde üzerindeki taç kısmı alınmalıdır" diye konuştu.

Bozkurttan acil olarak yaptıkları budamanın; şiddetli rüzgar, araç, insan ve hayvanların vermiş olduğu zararlardan etkilenen, ana caddelerde büyüyen ve enerji hatlarına girmiş olan dalların alınmasına yönelik olduğunu söyledi. Yurttaşların kendi başlarına bilinçsiz biçimde budama yapmamaları gerektiğinin altını çizen Bozkurttan düzensiz biçimde budanan ağaçları en iyi şekle getirinceye kadar kent genelinde çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Kış budamasının Aralık ayına kadar süreceğini söyleyen Bozkurttan Şubat-Mart ayında yeniden başlatacakları budama çalışmalarını Nisan ayına kadar sürdüreceklerini kaydetti.

DİYARBAKIR'DA KIŞ BUDAMASI DÜZENLENEN SEMİNERİN ARDINDAN BAŞLADI
DİYARBAKIR'DA KIŞ BUDAMASI DÜZENLENEN SEMİNERİN ARDINDAN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 16:02:02
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 19:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?