8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kışanak: Şeş tv oldu şaş tv

DTP'nin Diyarbakır 500 Evler ile Pirinçlik Mahallesi'ndeki seçim büroları açıldı.

Açılışta konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Meclis'te (TBMM) DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yaptığı Kürtçe konuşmanın kesilmesini eleştirdi.

DTP, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kayapınar ilçesinde iki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Barış Mahallesi'ndeki 500 Evler ile Pirinçlik Mahallesi'ndeki seçim bürolarının açılışına, DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Kent Danışma Meclisi Sözcüsü Musa Farisoğlu, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin ile partililer katıldı. İlçe Başkanı Gültekin'in ardından konuşan Belediye Başkanı Karatekin, 500 Evler'in, kendi topraklarının efendisi iken zorunlu göçe maruz kalanların mahallesi olduğunu belirterek, "Bu bürolarımız barış ve özgürlüğe giden yoldur. Bu bürolar ülkenin karanlık geçmişine ışık tutan, halkın kendi iktidarını kuracağı alanlardır" dedi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, "Dün Meclis'te (TBMM) birkaç cümle Kürtçe konuştuk, bütün maskeler düştü. Şeş tv oldu şaş tv. Hani Kürtçe serbesti, resmiyete kavuşmuştu? Hani TRT Kürtçe yayın yapıyordu? Niye kesti yayını TRT 3" şeklinde konuştu.

Siirt ve Van Belediyelerinin durumuna da dikkat çeken Kışanak, "Hani kaynak gönderiyorlardı. Yol mu var, su mu var, hizmet mi var? Ankara'dan gelen paralar ranta yolsuzluğa hırsızlığa gidiyor. Bizim belediyelerimiz ise bu halkın bir kuruşunu çarçur etmiyor" dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapan partililer, müzik eşliğinde halaylar çekti

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 17:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyarbakırlı IP: 85.104.57.xxx Tarih : 27.02.2009 10:55:11

Size yaranmak öyle zorki, öyle güçki ; peki istemiyorsanız kapatalım deseler yürüyüşler düzenlersiniz açsalar şeş - şaş dersiniz, oyuna gelmeyin dersiniz daha dün Diyarbakır'da gazi caddesinde Oylar namustur namusuna sahip çık diyerek yaptığınız anlamsız yürüyüşün önünde giden ve Filistinde işkalci israil askerlerine taş atan çocuklardan hiç bir farkı yok dediğiniz, çocuklarımızı yürüyüşün en önünde kalkan gibi kullandığınızı kendi gözlerimle gördüm ve esnafın tedirginliğine şahit oldum. malesef Diyarbakır'da Diyarbakırlılar artık sizden korkar oldu ben oyumu Osman BAYDEMİR'e vermeyi düşünüyorum ama keşke DTP'li olmasaydı  çünkü gerçek bir hizmet adamı ve bende gerçek bir Diyarbakır aşığıyım. Solcu değilim çünkü siz solcular. Sloganlarınızla surlarımızı kirlettiniz sağcıda değilim çünkü siz sağcılar 1930 - 31 lerde surlarımızı dinamitlediniz cadde yapacağız dediniz sonraları şehir hava almıyordu dediniz. Esnafım, kepenklerini kaldırıken tedirgin oluyor camlarım kırılacak diye,  yatırım yapılsın insanlar iş güç sahibi olsun diye mecliste çaba sarfedeceğinize ortamı geriyorsunuz boş söylemlerinizle, belki yarın T.B.M.M de Kürtçede konuşulur ama şimdi değil ortamı germenin hiç bir alemi yok malesef Siz DTP'li kardeşlerim , Siz diyarbakırlı değilsiniz....