8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kız kardeşine tecavüz etti

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde 14 yaşındaki kız kardeşi T.K.'ya defalarca tecavüz eden ağabeyi 25 yaşındaki H.K. hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Silvan'da ilköğretim okulu öğrencisi T.K.'ya tecavüz eden ağabeyi H.K. tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, H.K.'nın anne ve babasının bulunmadığı sırada eve geldiği, çay yapmasını istediği, kız kardeşini tokatlayarak etkisiz hale getirdikten sonra tecavüz ettiği belirtildi. H.K.'nın bu olaydan 3 ay sonra yine evde kimsenin bulunmadığı sırada yine tecavüz etmeye kalkıştığı kız kardeşinin kaçtığı belirtildi.

 İddianamede, tecavüze uğrayan T.K.'nın korktuğu için tecavüz ve tecavüz girişimini ailesinden gizlediği belirtildi. Olayın T.K.'nın sınıftaki kız arkadaşına durumu anlatması ardından Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbar sonucu açığa çıktığı ifade edildi. Psikiyatrist nezaretinde ifadesi alınan mağdur T.K.'nın olayı doğruladığı, Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği, kızlığının bozulduğuna dair rapor verildiği anlatılan iddianamede, T.K.'nın Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne sevk edilerek psikolojik durumuna ilişkin tespit raporu alındığı, raporda küçük kızda ağabeyi tarafından maruz kaldığı tecavüz sonrasında davranış ve uyum bozukluğu çektiği ruh sağlığının tamamen bozulduğu ve tedavi altında tutulması gerektiği kaydedildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı kanıtların elde edilmesi üzerine gözaltına alınan H.K.'nın tutuklandığı bildirildi. Suçun 2'inci derece kan hasımı olan ağabeyi tarafından işlenmesi nedeniyle sanığın TCK'nın 103/1-a, 2, 3, 4 ve 6'ncı maddeleri uyarınca 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Vatan
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 09:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lokman aslan IP: 88.247.65.xxx Tarih : 16.06.2009 16:12:04

böyle hayvanları asacaksınki dünyaya geldiğine pişman olacak. tam bi rezillik ve ş.....