7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kızılay'dan ramazan hazırlıkları

DİYARBAKIR'DA KIZILAY'DAN RAMAZAN HAZIRLIKLARI

Türkiye Kızılay Derneği Diyarbakır Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kızılay Şube binasında hazırlanan yemeklerle fakir ve yardıma muhtaç vatandaşları sevindirmeye devam ediyor.

Her yıl mübarek Ramazan ayı boyunca fakir ve muhtaç ailelere yemek ve ekmek dağıtımı yapan Kızılay Derneği Diyarbakır Şubesi, yıllardır sürdürdüğü geleneğini bu yıl da devam ettiriyor.

200 BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESİMİ YAPILDI

Bu kapsamda Ankara'dan hayırsever kişi ve kuruluşların gönderdiği 200 civarında büyük ve küçükbaş hayvanların kesimi Güler Et Entegre Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Kızılay Diyarbakır Şubesi Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, yönetim kurulu üyelerinden Genel Sekreter Abdülmuttalip Akıncı ve Muhasip Üye Ahmet Çiftçioğlu'nun nezaretinde Güler Et Entegre Tesisleri'nin kesimhanesinde kesilen 200 büyük ve küçükbaş hayvanın eti, mübarek Ramazan ayı boyunca Kızılay Diyarbakır Şubesi'nde yapılacak olan yemek dağıtımında kullanılacak.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Kızılay Şubesi Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, şunları söyledi:

'Kızılay Derneği Diyarbakır Şubesi olarak, tecrübeli ekibimiz ile mübarek Ramazan ayı boyunca her gün tam altı bin vatandaşımıza şube aşocağında ehil aşçılarımızın hazırladığı iki türlü yemek dağıtımı yapılacak. Bunun yanısıra ailelerin birey sayısını göz önünde bulundurarak yeteri kadar sıcak ekmek dağıtımı yapacağız. Yemek ve ekmek dağıtımı mübarek Ramazan ayı boyunca haftanın 7 günü devam edecek. Dağıtımı yapılan yemekler, hijyenik bir ortamda, konusunda yılların tecrübesine sahip ustalar nezaretinde gerçekleştirilecek."

Dağıtımların belirli bir düzen içinde yapıldığını belirten Hamzaoğulları, şunları söyledi:

"Her gün şubeye gelen vatandaşlarımıza yemek ve ekmek dağıtımını kadromuz tarafından düzenli olarak gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız, ellerindeki kartlara göre sıraya girerek, herhangi bir izdiham veya kalabalığa mahal vermeden yemeklerini ve yeteri kadar ekmeklerini alarak, evlerine dönecekler."

Yemek ve ekmek dağıtımını uzun yıllardır aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Hamzaoğulları şöyle devam etti:

"Bu konuda zaten tecrübeli ustalar ve kadromuz mevcut. Mübarek Ramazan ayından uzun bir süre önce plan ve programımızı yaptık. Elbetteki bütün bu hizmetlerimizi yaparken, hayırsever kişi ve kurumların desteğiyle sürdürüyoruz. Birçok vatandaşımız, önce Şube binamıza gelerek yaptığımız çalışmaları bizzat kendi gözleriyle görüp değerlendirmesini yaptıktan sonra banka hesabımıza nakdi yardımda bulunuyorlar. O nedenle yardım eden hayırsever vatandaşlara ve hemşerilerimize minnettarız. Modern teknolojinin bütün unsurlarının kullanıldığı, TSE Marka tescilli, İSO Belgeli Güler Et Entegre Tesisleri'nin sağlıklı ve hijyenik kesimhanesinde hazırlanan etler, peyder pey Kızılay Diyarbakır Şubemize getirilecek."

Kızılay'dan her gün düzenli olarak yemek alan vatandaşlar, "Kızılay Diyarbakır Şubesi, gerçekten ülkemizde pek çok kuruma örnek teşkil edecek bir yapılanma ile hizmetlerini sürdürüyor. Yıllardır Kızılay'dan çeşitli şekillerde yardım alıyoruz. Hepimiz ellerimizdeki kartlara göre sıraya giriyoruz. Sırası gelen, yemeğini ve ekmeğini alıp, çoluk çocuğuna götürmek üzere evinin yolunu tutuyor. Kızılay sayesinde kursağımızdan sıcak yemek ve taze ekmek geçiyor. İlimizde bulunan ekonomik durumu elverişli vatandaşlarımız, Kızılay'a desteklerini artırırsa, Kızılay'dan hizmet alan vatandaşlarımızın sayısı da artar" görüşlerini dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 15:17:00
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 23:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?