7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kızlardan plaj futbolu

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Plaj Futbol Turnuvası başladı. Turnuvaya 28 okuldan 12'si kız takımı olmak üzere toplam 60 takım katılıyor.

Kayapınar Belediyesi'nin "Denizsiz kent plaj futboluyla buluşuyor" sloganıyla düzenlediği 2. Plaj Futbol Turnuvası etkinlikleri başladı. Kayapınar Belediyesi Semt Spor Sahası'nda başlayan 2. Plaj Futbol Turnuvası'nın açılışına Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin, Diyarbakır İl Gençlik Spor Müdürü İslam Çetin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölge Müdürü Mehmet Aydın, İl Hakem Komitesi Başkanı
Akif Gözmen katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Karatekin, Kayapınar Belediyesi olarak gençlere ve çocuklara sportif etkinlikleri sürdürebilmeleri için 5 yıldır devam eden desteği sürdüreceklerini belirtti. Karatekin, "Sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması önemlidir. Biz sporun yaygınlaşması için çabamızı sürdüreceğiz" dedi.

Kentin gittikçe büyüdüğünü belirten Karatekin, "Bu tür etkinliklerle sosyal dayanışmanın geliştirilmesini hedefliyoruz. Sporun kardeşliğe, barışa vesile olmasını istiyoruz. Denizimiz yok. Denizin olmadığı bir kentte plaj futbol turnuvasıyla bir ilki yaşattık. Denizimiz yok ama Dicle Nehrimiz var. Dicle Nehri'nden getirdiğimiz kumlarla bu sahayı oluşturduk'' şeklinde konuştu.

Bölge gençlerinin birçok olanaktan yoksun olduğunu belirten Karatekin, "Gençlerimiz fırsatlar ve olanaklar sağlandığı takdirde başarıyı yakalıyorlar. Kazanıp, kaybetmek önemli değil, önemli olan turnuvaya katılmak ve bu heyecanı yaşamaktır " ifadelerini kullandı.

Kayapınar 2. Plaj Futbol Turnuvası'na 28 okuldan, 12'si kız takımı olmak üzere toplam 60 takım katıldı. Yaklaşık 1 hafta sürecek olan karşılaşmaların ardından turnuva yapılacak final maçları ve ödül töreniyle sona erecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 12:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?