7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

KOBİ'lere çevre temizliği semineri

Diyarbakır'da, KOBİ'lerin altyapısının esasını teşkil edecek çevre politikaları konusunda "Çevre Politikaları ve Sürdürülebilir Kalkınma Politikaları Entegrasyonu" konulu bir seminer düzenlendi. 

Diyarbakır Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen seminere, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, TSO Başkanı Kutbettin Arzu, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır Çevre İl Müdürü Murat Haspolatlı ve çok sayıda davetli katıldı. 

Çevre İl Müdürü Haspolatlı, AB sürecinin büyük bir süratle ilerlediğini belirterek, "Türkiye bazı problemlere rağmen çevre konusunda mevzuat ve kurumsallaşma bakımından uluslararası çerçevede bir hayli mesafe almış durumda. Yapmamız gereken kirlenmenin önlenmesinden çok sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması ve kaynakların rasyonel kullanılması için kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi tespit etmektir. Ekonomik açıdan çevre, yatırım gerektiren bir unsur olmakla birlikte bir dönem sonra maliyetini telafi edici, maddi ve manevi kazançların sağlanacağı da muhakkaktır. Temiz çevrede yaşamak anayasal haktır. En temel insan haklarından olan temiz çevrede yaşama hakkını insanımıza çok görmeye kimsenin hakkı yoktur. Cezalandırma bizim bakanlığımızın önceliği değildir. Ceza kesen bir bakanlık olmak istemiyoruz. Yol gösteren, çözüm üreten, kontrol eden bir bakanlık olmak istiyoruz'' dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılara, yeni çevre kanunu ve uygulamaları, hava kalitesi kontrolü, su kirliliği ve kontrolü, katı atıklar kontrolü, ÇED ve planlama konularında seminer verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 15:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?