7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Koçyiğit siyasete geri döndü

22. dönem Milletvekili Muhsin Koçyiğit, Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçerek aktif siyasete geri döndü.

Memleketi Diyarbakır'ın Ergani ilçesine gelerek şehit Zülküf Aksoy'un taziyesine giden Muhsin Koçyiğit, çeşitli temaslarda bulundu. Koçyiğit, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığındaki CHP'ye geçerek aktif siyasete geri döndüğünü açıkladı. Şu aşamada siyaset düşünmediğini ancak; Kılıçdaroğlu ile aralarındaki 30 yıllık dostluğunun siyasete geri dönmesindeki başlıca etkenlerden olduğunu belirten Koçyiğit, şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun teklifi üzerine bölgeme hizmet etme arzusuyla siyasete geri dönüş kararı aldım. Kemal Kılıçdaroğlu, bölgenin sorunlarını bilen, ileriye umutla bakan bir siyasetçidir. CHP iktidarıyla bölgemize ve ilçemize önemli hizmetler götüreceğimizi düşünüyoruz. Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa gelmesiyle solda yeni bir umut oluştu. Ergani'de de büyük bir beklenti oluştuğunu gördük. Geleneksel siyasetle halkın avundurulamayacağını herkes görüyor. Ben Ergani'ye güveniyorum, onlar da bana güvenip inansınlar."

CHP çatısı altında 22. dönem milletvekilli olan Muhsin Koçyiğit, CHP Olağanüstü Kurultayı'nda Deniz Baykal'a karşı Mustafa Sarıgül'ü destekleyerek CHP'den istifa edip ANAP'a geçmişti. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde Meclis (TBMM) dışında kalarak aktif siyasete ara veren Koçyiğit, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığına geçmesiyle CHP'ye katılarak aktif siyasete geri döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 14:57:03
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 17:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?