7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kömürtaş'ta kan davası gerginliği

İKİ AİLENİN KARŞI KARŞIYA GELDİĞİ KÖYDE GERGİNLİK

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Kömürtaş köyünde iki aile arasında gerginlik tedirginliğe neden olurken jandarma köyde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ergani ilçesine bağlı Kömürtaş köyünde yaklaşık 7 ay önce Y. ve K. aileleri arasında yaşanan; 3 kişinin hayatını kaybetmesi, 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavga sonrasında köyü terk eden K. ailesinden dört aile köye geri dönünce, Kömürtaş köyünde iki aile arasında meydana gelebilecek olaylara karşı tedirginlik baş gösterdi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri köyü abluka altına alarak köyde ikamet eden Y. ailesi ile köye dönüş yapan K. aileleri arasında çatışma çıkma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım, husumetli iki aile arasında çatışma çıkmaması için K. ve Y. ailelerinin ileri gelenleri ile aradaki husumetin sona erdirilmesi için görüşmeler yaparken; bu süreçte jandarma birlikleri tarafından abluka altında tutulan köyde iki aile arasında çatışma yaşanması olasılığına bağlı olarak büyük tedirginlik yaşanıyor.

7 Eylül 2009'da ilçe merkezinde Mehmet Y. ve kardeşi Remzi Y.'ye yönelik yapılan silahlı saldırı sonucunda Remzi Y. hayatını kaybederken, kardeşi Mehmet Y. ise ağır yaralanmıştı. Bu olay üzerine Y. ailesinden bir grup, saldırıyı gerçekleştirdiğini düşündükleri K. ailesinin yaşadığı Kömürtaş köyüne baskın yapmış, K. ailesinin evine kurşun yağdıran grup, saldırının ardından evi ateşe vermişti. Korkunç saldırıda 15 yaşındaki Demet K. hayatını kaybederken, Dedesi Zülküf K. ise ağır yaralanmıştı. Meydana gelen olaylar sonrasında K. ve Y. ailelerinden 5 kişi tutuklanarak cezaevine konulurken, firarda bulunan 3 kişi halen aranıyor.

Meydana gelen gibi olayların ardından güvenlik güçlerinin kontrolünde köyü terk eden dört K. ailesi önceki gün Kömürtaş köyüne geri dönüş yaptı. Kaymakam Ramazan Yıldırım, Y. ve K. ailelerinin ileri gelenleriyle görüşerek aradaki husumetin bitirilmesi için ikna çabaları sarf ederken, Mardin'in Bilge köyünde yaşanan katliam olayına atıfta bulunan Kömürtaşlı bazı köylüler, "7 ay önce köyümüzde yaşanan üzücü olayların yaralarını sarmaya başlamışken, köyde yeniden gerginlik tırmandı. Jandarma köyümüzü abluka altına aldı. Köyümüzde üzücü olayların yeniden meydana gelmemesi için devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 11:10:04
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 15:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?