8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Konserlere yoğun ilgi vardı

Diyarbakır'da bu yıl 6.'sı düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali, coşkulu bir konserle sona erdi. 

Diclekent Alanı'nda düzenlenen kapanış konserine, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, alt kademe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Konser öncesi bir konuşma yapan Başkan Baydemir, bütün sıkıntılara ve acılara rağmen barışta asla taviz vermeyeceklerini söyleyerek, "Barış elini asla geri çekmeyen siz Diyarbakır halkıyla gurur duyuyorum. Festivalin ana temasını Diyarbakır halkı öyle bir gür sesle ifade etsin ki, bu güne kadar bunu duymayanlar duysunlar. Barışta, kardeşlikte, sevgide, ekonomik ve sosyal kalkınmada kardeş türkülerimizle, özgürlüklerde buluşalım" dedi. 

Konuşmaların ardından ilk olarak sahne alan Kurtalan Ekspresi ve Moğollar, parçalarıyla Diyarbakırlılar'ı coşturdu. 

Ardından sahne alan Servet Kocakaya açılışı 'Keke' adlı eserle yaptı. Kocakaya'nın söylediği hareketli parçalar eşliğinde DTP'li belediye başkanları da halay çekerken, lazer ışıklarla yapılan gösteriler ise konsere farklı bir hava kattı. Çeşitli Kürtçe müzik gruplarının sahne aldığı gecede, coşkulu anlar yaşandı. 

Gecenin sonunda konsere katılan tüm sanatçılara belediye başkanları tarafından çiçek verilirken, festival olaysız bir şekilde son buldu.
 
Bu arada, konsere katılan ve ellerinde terör örgütü elebaşısı Öcalan posterleri bulunan bazı seyircilerin zafer işaretleri yaparak slogan atması dikkat çekti.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 14:17:59
Güncelleme :5 Haziran 2006 Pazartesi 14:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?