7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Köprü çalışmalarını yerinde inceledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarihi Ongözlü Köprü'yü koruma amacıyla temeli atılan alternatif Bağıvar Köprüsü'nün inşaatındaki çalışmalarını denetledi.

Baydemir, bölgeye model olacak köprünün belirlenen tarihten önce bitirilmesi için çaba gösterilmesini istedi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, tarihi Ongözlü Köprü'nün alternatifi olarak Bağıvar'da yapılan köprü inşaatında incelemelerde bulundu. Baydemir'e eşlik eden Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan ve mühendisler, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 27 Nisan tarihinde temeli atılan köprüde önemli aşamaların geride kaldığı gözlenirken, Baydemir yapılan çalışmaları plan üzerinde inceledi.

Uzunluğu 206 metre, genişliği 13.25 metre ve 6 gözlü olarak 250 günde tamamlanması planlanan köprünün, belirlenen tarihten önce bitirilmesi için çaba gösterilmesini isteyen Baydemir, Bağıvar Köprüsü'nün bölgeye model olacağını söyledi. Çalışma sahasının tamamında incelemelerde bulunan Osman Baydemir işçilerin çalışmalarda kullandığı hiltiyi kullandı. İşçilerle sohbet edip çay içen Başkan Baydemir, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?