7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Korukır futbolcularına sahip çıktı

ENGİN KORUKIR, FUTBOLCULARINA SAHİP ÇIKTI

Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakrırspor'da Karşıyaka maçından mağlup ayrılmanın üzüntüsü yaşanırken, Teknik Direktör Engin Korukır, taraftarlar tarafından protesto edilen futbolculara sahip çıktı.

Teknik Direktör Engin Korukır, "Yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen idmanlara düzenli çıkan ve kulübü zorda bırakacak davranışlardan kaçınan bu takım onurludur. Destek verilirse hak ettiğimiz yere geliriz" dedi.

Haftalardır ligin son sırasından kutulamayan Diyarbakırspor'da Teknik Direktör Engin Korukır, yenilgiyi hak etmediklerini söyledi. Takımın başında çıktığı 2. maçta da galip gelemeyen Korukır, Diyarbakırspor'un 240 günlük kazanamama sendromuna da son veremedi. Kendisinden önceki dönemde rakip takımlara çok pozisyon verildiğine dikkat çeken Korukır, "İyi oynadığımızı düşünüyorum. Rakibin doğru dürüst atağı yok. Kendi hatamızdan kaynaklanan birkaç pozisyon dışında kalemize gelemediler. Yakaladığımız

pozisyonları gole çeviremedik. Yediğimiz golün de faul olduğu açık. Bizden önceki dönemde takım çok pozisyon veriyormuş. Giresun ve Karşıyaka maçlarında 5 puan kaybettik ama takımın görüntüsü beni umutlandırdı" dedi.

KORUKIR: "TAKIMA SAHİP ÇIKILSIN"

Taraftarların üzülmesini anlayışla karşıladığını ancak futbolculara gösterilen tepkinin yanlış olduğunu dile getiren Korukır, sezon başından beri para alamayan futbolcuların onurlu bir şekilde mücadele ettiğini kaydetti. Korukır, "Yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen düzenli olarak idmana çıkıyorlar. Zaten zorda olan kulübü daha fazla zora sokacak davranışlarda bulunuyorlar. Sahada da ellerinden geleni yapıyorlar. Bu takımın hocası olarak futbolculara sahip çıkmak zorundayım. Her şartta onların arkasında

dururum. Herkesin de bunu yapması lazım. Futbolcudan önce eleştirilmesi gereken başka şeyler var. Taraftarın üzüntüsünü anlıyorum. Elbette tepki de gösterecekler. Ama bunun yeri 60. dakikada futbolculara 'sahtekar' diyerek bağırmak değildir. Maç öncesinde ve maç sonunda Karşıyaka takımının abartılı şekilde alkışlanmasını ve kendi futbolcularımızın yerden yere vurulmasını doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Karşıyaka yenilgisine rağmen takımın gelecekte iyi yerlere geleceğine inandığını ifade eden Korukır, Diyarbakırspor'un ligde kalacağını iddia etti. Takıma herkesin sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, "İki haftadır Diyarbakır'dayım. Gördüğüm kadar taraftar ile yönetim arasında sorun var. Ciddi bir güven bunalımı oluşmuş. Kulüpte de önemli sorunlar var. Bunların başını maddi sorunlar çekiyor. Ancak ben bunlara girmek istemem. Benim işim takımı başarıya taşımaktır. Herkesin yerden yere vurduğu bu

futbolcularla ligde kalacağız. Takıma çok güveniyorum. Bu ortamda bu insanları ayağa kaldırmak yerine onlara saldırırsak başarı elde edemeyiz. 11 maçta galibiyetimiz yok ama seri yakalayabiliriz. Takımda sakat futbolcular var. Bunların iyileşmesiyle daha iyi takım olacağız. Buna yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 12:39:01
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 19:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?