7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Köy kadınları eğitime kazandırılıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde "Ana Kız Okuldayız" okuma yazma kampanyası çerçevesinde köy kadınları eğitime kazandırıldı. 

"Ana Kız Okuldayız" okuma yazma kampanyası çerçevesinde 2008-2009 eğitim öğretim yılında Eğlenerek Öğrenelim programı kapsamına alınan 7 köy biriminden biri olan Arı köyünde bir programı düzenlendi. Genç kız ve kadınlara yönelik program, Silvan Halk Eğitim Merkezi ve Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde düzenlendi. Okuma Yazma Kurslarına katılımın sağlanması, Kız Çocuklarının Okullaşması, Aile Planlanması, Anne Çocuk Eğitimi, Anne Çocuk Sağlığı, Ağız ve Diş sağlığı, konularında Silvan ilçesine bağlı Arı köyündeki programa toplam 93 bayan katıldı. 

En çok ödeneği eğitime ayırdıklarını belirten Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, "Bugün burada toplanmamızın amacı bayanlarımızı eğitime kazandırma çalışmalarını yürütmek için. Burada 5. yılımı dolduruyorum. Bu 5 yıllık zaman diliminde hem vaktimizi hem de ödeneğin en fazla bölümünü eğitim için ayırdık. Bu da eğitime vermiş olduğumuz önemden kaynaklanıyor. 5 yıl önce ilçemizde eğitimle ilgili Silvan Lisesi vardı. Meslek Lisesi vardı. Bir de Sağlık Meslek Lisesi vardı. Bunlar da kendilerine tahsis edilmiş geçici binalarda hizmet veriyorlardı. En çok hizmeti 5 yılda eğitime yaptık. Bugün ilçemizde Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi, 2. genel lise, İmam Hatip Lisesi bulunurken yeni liselerin önünü açmak içi arsa temininde bulunduk. 24 derslikli genel lisemiz bitmek üzere, yaklaşık maliyeti 8 trilyon değerindedir. 

Önümüzdeki yıl öğrencilerimizin hizmetine girecek. Sanayi sitesinde bize verilen 7 dönümlük bir arsaya da TOKİ tarafında atölyeleri ile birlikte yapalıcak Meslek Lisesi yapımı için ihale aşamasına gelinmiştir. İlçemizde eksikliğini hissettiğim yatırımlara yönelik ciddi bir hamle var. Lisedeki başarının Silvan'da eğitim seviyesinin yükselmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 15:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?