7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Köy öğretmenlerine uyarı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından köy öğretmenlerine yönelik bir toplantı düzenledi. Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, köy öğretmenlerini uyararak, 'Herkes işini iyi yapsın, kafalar değişsin' dedi.
Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mehmet Adil Kepolu İlköğretim Okulu konferans salonunda köy öğretmelerine yönelik bir toplandı düzenlendi. Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Nurullah Sever, Merkez Okul Müdürüler ve köy öğretmenleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, "Mesleğimiz çok kutsal ve ciddi bir meslektir. Bu hassasiyetle herkes işini iyi yapsın, devlet işleri aksadığı zaman aksaklıklar tüm kurumu kapsamaktadır. Bu yüzden aksaklıklara yer verecek zamanımız ve sabrımız yoktur. Her okulda bilgisayarlar mevcuttur. Halen birçok arkadaşımız yazışmalarını el yazılarıyla yazmaktadır. Artık kafaları değişme zamanı gelmedi mi? Zaman teknoloji ve bilişim zamanıdır. El yazıyla yazacağınıza teknolojiyi kullanarak yazmanız daha doğru olacaktır. Bu yüzden artık kafalar değişsin. Devletin en önemli ve kutsal görevini yapmaktayız. Devlet sizleri buralara insanlara hizmet ve eğitimi sağlamak için atadı. Ancak birçok arkadaşımız bu kutsal göreve geçici gözüyle bakmaktadır.Benim ne zaman tayinim çıkacak ya da başka yere gitmek için çaba harcamaktadır. Göreve yeni başlamış ve görevini yerine getirmeden çekip gitmeniz vicdan işidir. Herkes kendisiyle vicdan muhasebesini yapmalıdır. Atama ve tayin işleriyle uğraşacağınıza, önce herkes işini iyi yapsın. Atama zamanı geldiğinde zaman devletin atadığı yere gidersin" dedi.

Silvan Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, "Devletin bir yönetim şekli vardır. Bizim de kurumsal olarak yönetmenliğimiz vardır. Halen içinizden birçok arkadaşımızın bu yönetmenliğe göz atmış değildir. Bir öğretmenin yapabilecek işlevleri önce yönetmenliği bilmelidir. Bu yüzden çalışmalarınızı programlar çerçevesinde belgelendir" diye konuştu.

Silvan Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Nurullah Sever, "Her okul, her öğretmen öğrencisinin e-okul projesi kapsamında kayıt yapmalıdır. Yoksa okullaşma oranında başarı sağlanmaz. E-okul kaydı bizler için çok önemli projedir. Bu projenin önemine siz öğretmenlerde farkına varmalısınız" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 11:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zavallılar IP: 81.213.128.xxx Tarih : 12.04.2009 17:32:04

sayın müdürler yıl bitincemi köy öğretmenlerine ihtar veriyorlar.Sene başından beri köy öğretmenleri sırayla işe gittile.,Zaten köylerin yüzde ellisini  vekil öğretmenler okutuyor.Çoğu okula bile gitmiyor,gidenlerde saat 10 da gidiyor saat 2 de çıkıyorlar.Bunların hepsini müdürlerde biliyor.Geçen sene okula gitmeyen ,tespit edilen öğretmenler hakkında ne yapılabildi müdür bey bizzat açılan soruşturmaları kapatmadımı.Silvanda eğitim yalakacıların yeri olmuş her kes sırtını bir müdüre vermiş gidiyor olan zavalı halka ve öğrencilere oluyor. İdareciler köy öğretmenlerine haber vermaden denetime gitsinler bakayım kaç öğretmeni görevi başında bulacaklar.Silvan milli eğitim müdürlüğü yalaka milli eğitim müdürlüğü olmuş.Her kes herkesi kandırıyor.Ama bunuda herkeste biliyor malesef.Yok mu dur diyecek birisi!